Βούλγαροι ιδιοκτήτες μεγάλης εταιρείας τυχερών παιχνιδιών που είναι εγγεγραμμένη στη Μάλτα υπόκεινται σε έρευνα στην Ελλάδα.

Ο κ. Stefan Naydenov, ο Boyan Naydenov και ο Tsvetomir Naydenov, οι οποίοι διερευνούνται από τις υπηρεσίες της Μάλτας, Ιταλίας και της Βουλγαρίας σε σχέση με το ξέπλυμα χρημάτων από παράνομες δραστηριότητες, όπως και για φοροδιαφυγή σε μεγάλα μεγέθη , εξετάζονται επίσης και στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, οι τρεις Βούλγαροι που εκμεταλλεύονται το σήμα Efbet που ανήκει στην εταιρεία Brobet LTD και έχει συσταθεί στη Μάλτα (Brobet Limited Reg. No: C 40842, Villa Ichang, No.16, TriqMons.Alfredo Mifsud, Ta'Xbiex XBX 1063, Malta) εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες τζόγου στην Ελλάδα, όπως και ελέγχονται για μεγάλα ποσά μετρητών που εισήχθησαν στη χώρα μας, παρά το γεγονός ότι ερευνούνται για ξέπλυμα χρημάτων από παράνομες δραστηριότητες σε τρεις ευρωπαϊκές χώρες.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευση της η βρετανική ιστοσελίδα UK24news.co.uk , ο Stefan Naydenov είναι το πρόσωπο που συνδέεται στενά με τις πρώην κομμουνιστικές υπηρεσίες στη Βουλγαρία και μαζί με τους δύο γιους του, Boyan και Tsvetomir Naydenov, είναι ύποπτοι για σχέσεις με ιταλούς αξιωματούχους της μαφίας.

Σε συνέντευξη σε βουλγάρικο on-line μέσο ενημέρωσης, ο Tsvetomir Naydenov καυχήθηκε ότι το σήμα τους Efbet λειτουργεί στη Ρουμανία εδώ και δύο χρόνια, ότι από τον Οκτώβριο ξεκινάει στην Ιταλία, έχοντας ήδη δραστηριοποιείτε στη Σερβία και την Ισπανία. Είμαστε στη διαδικασία λήψης άδειας για το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, προσθέτει ο Naydenov, χωρίς να αναφέρει σκόπιμα τίποτα για οποιαδήποτε δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα, σήμερα (29.10.2019) πολυάριθμα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι ιδιοκτήτες του Efbet αποτελούν αντικείμενο μεγάλης κλίμακας έρευνας των βουλγάρικων υπηρεσιών, όπου κυρίως τα αδέλφια Naydenovi ελέγχονται για ξέπλυμα χρήματος και φοροδιαφυγή σε εξαιρετικά υψηλά μεγέθη.

Ορισμένοι Βούλγαροι δημοσιογράφοι υποθέτουν ότι οι τρεις έχουν επενδύσει σημαντικό μέρος των κρυμμένων κερδών τους σε ακίνητα στην Ελλάδα.