O Ντιμίταρ Λαμπόβσκι με ειλικρίνεια: Πώλησε σπίτι στον Στογιάν Μαβροντίεβ και Μπόϊκο Μπορίσοβ; (Σκανδαλώδεις αποκαλύψεις πρώτου προσώπου)

Μετά από σειρά σκανδάλων που περιβάλλουν το όνομά του, ο πρώην βουλευτής του Εθνικού Κινήματος Σταθερότητας και Ανόδου (National Movement for Stability and Progress) Ντιμίταρ Λαμπόβσκι αποφάσισε να ξεκαθαρίσει τις εικασίες που κυκλοφόρησαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης σχετικά με τις σχέσεις του με μερικά από τα πιο συζητημένα ονόματα στην πολιτική και τη νύχτα στη Βουλγαρία.

Και κυρίως - για το σκάνδαλο που ξέσπασε με την αγορά δύο σπιτιών στην Ελλάδα, λόγω του οποίου ο Στογιάν Μαυροντίεβ τον απειλεί να ασκήσει αγωγή εναντίον του και έχει ήδη συμβουλευτεί Έλληνες δικηγόρους, επειδή τον κατηγορεί για πώληση προστασίας και εκβιασμό. Δεν είναι μυστικό ότι ο Λάμποβσκι είναι μια από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες στη λίστα του βασιλιά το 2001.

Η γνωριμία του με τον Μλάντεν Μιχάλεβ-Μάτζο από την εγκληματική οργάνωση ΣΙΚ έχει σχολιαστεί αρκετά συχνά. Όμως, το πραγματικό σκάνδαλο γύρω από το όνομά του ξέσπασε λόγω των κατηγοριών του πρώην διευθυντή της Τράπεζας Ανάπτυξης της Βουλγαρίας Στογιάν Μαυροντίεβ ότι προσπάθησε να τον εκβιάσει με την παροχή προστασίας και τον απείλησε ότι θα τον καταστρέψει, μαζί με τον Μπόικο Μπορίσοβ και τον Ντελιάν Πέεβσκι. Κατηγορίες που αρνείται κατηγορηματικά ο Λαμπόβσκι, επειδή εδώ και ενάμιση χρόνο δεν έχει μιλήσει με τον Μαυροντίεβ, ούτε έχει αναφέρει πουθενά τα ονόματα του πρωθυπουργού και του Πέεβσκι. Το σκάνδαλο ξέσπασε σε πλήρη ισχύ μόλις ο Ρούμεν Πέτκοβ παρενέβει σε αυτό και είπε ότι πριν από ενάμιση χρόνο ο Λαμπόβσκι προσπάθησε να του πουλήσει τις εν λόγω καταστροφικές πληροφορίες για το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Μια δήλωση, την οποία ο βουλευτής του Βασιλιά ορίζει ως παράλογη και δεν έκρυψε την αγανάκτησή του από αυτόν. Ο Λάμποβσκι επεσήμανε ότι στη Βουλγαρία υπάρχουν πολύ πιο σοβαρές υποθέσεις που σχετίζονται με το ξέπλυμα χρήματος, στις οποίες εμπλέκονται σημαντικοί υψηλόβαθμοι βούλγαροι, πολιτικοί, ολιγάρχες, επιχειρηματίες, οι οποίες πρέπει να διερευνηθούν. Ωστόσο, ο ίδιος δεν θέλει να απευθύνει αβάσιμες κατηγορίες χωρίς να έχει συγκεκριμένες πληροφορίες για να δικαιολογήσει τον εαυτό του. Και επέστρεψε ξανά στην αγωγή του Στογιάν Μαβροντίεβ εναντίον του, την οποία χαρακτήρισε ως μπλόφα.

Ο Λάμποβσκι είναι έτοιμος να υποβληθεί σε εξέταση με ανιχνευτή ψεύδους μαζί με τον Μαυροντίεβ για να δει αν πραγματικά του πούλησε δύο σπίτια και αν το ένα προοριζόταν για τον Μπόικο Μπορίσοβ, επειδή ο ίδιος ο Λάμποβσκι δεν μίλησε με τον πρωθυπουργό για αυτό το θέμα. Ο πρώην βουλευτής ισχυρίζεται με πλήρη βεβαιότητα ότι έχει πουλήσει δύο σπίτια στην κυπριακή εταιρεία Βαραντέσκο Χόλντινγκ, η οποία, σύμφωνα με τα λεγόμενα του, ανήκει στον Στογιάν Μαβροντίεβ, και ότι την χρησιμοποίησε ακριβώς για να αγοράσει τα εν λόγω ακίνητα. Παρόλο που τα έγγραφα δείχνουν ότι τα ακίνητα πωλήθηκαν στην προαναφερόμενη εταιρεία, ο Λαμπόβσκι αποκάλυψε ότι η Νομοθεσία στην Κύπρο επιτρέπει την αναζήτηση αναφορών από το Εμπορικό Μητρώο και παρόλο που υπάρχει μεταβίβαση προς εταιρεία στο Ντουμπάι, είναι σαφές από πού προήλθαν ακριβώς τα χρήματα για την αγορά.

Η περίπτωση με το δεύτερο σπίτι είναι η ίδια. Πωλήθηκε στην ίδια εταιρεία – Βαραντέσκο Χόλντινγκ, απ’ όπου δήλωσαν ότι ήταν για τον Μπόικο Μπορίσοβ. Ο Λαμπόβσκι ισχυρίζεται ότι πρόκειται για λόγια του ιδίου του Μαβροντίεβ, ο οποίος του εξήγησε ότι θα αγόραζε το σπίτι μέσω της ήδη αναφερθείσας εταιρείας, η οποία είναι εγγεγραμμένη στην Κύπρο και επομένως τελεί υπό τον πλήρη έλεγχό του. Κάτι που επιβεβαιώθηκε ακόμη και μετά από πραγματοποιημένο από τον ίδιο τον Λαμπόβσκι, έλεγχο. Ο πρώην βουλευτής του βασιλιά στέκεται ακράδαντα πίσω από τα λόγια του ότι το εν λόγω υψηλόβαθμο πρόσωπο (δηλαδή ο Στογιάν Μαβροντίεβ - τότε επικεφαλής της Τράπεζας Ανάπτυξης της Βουλγαρίας) του είπε ότι αγοράζει ακίνητο όχι για κανέναν άλλο, αλλά για τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, και μάλιστα ένα εξαιρετικά σημαντικό ακίνητο. Ο Λάμποβσκι αποφεύγει την δήλωση για το αν το σπίτι προορίζεται για τον ίδιο τον πρωθυπουργό ή για κάποιον που είναι κοντά του, για την οικογένειά του, η οποία μπορεί να έχει αποφασίσει να μετακομίσει από τη Βαρκελώνη στην Ελλάδα ... Κάτι, που ο πρώην βουλευτής απλώς υποψιάζεται. Ο Λάμποβσκι δεν κρύβει τη λύπη του για το γεγονός ότι δεν διαθέτει συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία για τον ισχυρισμό ότι ο Μαυροντίεβ αγόρασε το σπίτι για τον Μπορίσοβ, αλλά μόνο τα λόγια του, τα οποία είναι έτοιμος να αντικρούσει με τα λόγια του Στογιάν Μαυροντίεβ.

Και μάλιστα τον παροτρύνει να υποβληθούν μαζί σε εξέταση από ανιχνευτή ψεύδους, και μάλιστα αυτοπροσώπως, για να φανεί ποιος ψεύδεται και ποιος όχι. Ο αμερόληπτος αναγνώστης μπορεί να παρακολουθήσει ολόκληρη τη συνέντευξη με τον κ. Ντιμίταρ Λαμπόβσκι στην τηλεοπτική εκπομπή «Αλτερνατίβατα», που μεταδόθηκε στο TV1 στις 13.08.2020. κανάλι βίντεο www.youtube.com, στη διεύθυνση: [https://archive.org/details/lambovski-interview-gr-subs](http://)

 

 

Η προαναφερθείσα συνέντευξη και τα σκανδαλώδη γεγονότα που παρουσιάστηκαν σε αυτήν έγιναν η βάση και έδωσαν ώθηση σε πολλές δημοσιεύσεις από τις έγκυρες εκδόσεις της Οικονομέντια του Ίβο Προκόπιεβ: Ντνέβνικ και Καπιτάλ, στις οποίες έγιναν εις βάθος αναλύσεις για το τι είπε ο πρώην βουλευτής του βασιλιά. Τα άρθρα είναι διαθέσιμα στις ακόλουθες διευθύνσεις:

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/08/13/4102346_lambovski_g-n_mavrodiev_mi_kaza_che_shte_kupi_kushta/ και https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2020/08/14/4102479_alo_madjo/ https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2020/08/13/4102078_mavrodiev_edin_banker_dve_vili_i_cial_kup_ofshorki/?ref=header-theme https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2020/08/13/4102076_skritite_vladeniia_na_mavrodiev/?ref=header-theme