Αναζητείται μοντέλο για το νέο πρωτάθλημα

Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος αποφάσισε τη δημιουργία επταμελούς Επιτροπής, η οποία θα επεξεργαστεί και θα καθορίσει το μοντέλο διεξαγωγής του επόμενου πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί με 14 ομάδες. Στην Επιτροπή θα συμμετέχουν οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης και Απόλλων Σμύρνης. Ο άξονας πάνω στον οποίο θα εργαστεί η Επιτροπή είναι η επιμήκυνση της περιόδου, καθώς οι 26 αγωνιστικές ημέρες θεωρούνται λίγες και εκτιμάται ότι θα πλήξουν την αξία του τηλεοπτικού προϊόντος.

Να σημειωθεί πάντως ότι οι σύλλογοι, με βάση τα τωρινά δεδομένα, δεν επιθυμούν την ανάδειξη του πρωταθλητή μέσω πλέι οφ. Στο σημερινό (25/1) Δ.Σ. της Super League, στο οποίο ελήφθη η απόφαση, η ΑΕΚ παρουσίασε δικό της σχέδιο, αρκετά περίπλοκο στην πρώτη ανάγνωσή του, το οποίο περιλαμβάνει έναν επιπλέον γύρο, εν είδει πλέι οφ, που θα διεξάγεται ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος. Με το προτεινόμενο σύστημα η αγωνιστική περίοδος επιμηκύνεται σε 32 αγωνιστικές, που θα μπορούσαν να φτάσουν και στις 35.

Άλλο θέμα που συζητήθηκε είναι η κάκιστη κατάσταση του αγωνιστικού χώρου σε κάποιες από τις έδρες της κατηγορίες. Αρχικά, αποφασίστηκε να γίνει έλεγχος από ανεξάρτητο αναγνωρισμένο οίκο σε αυτά τα γήπεδα και το θέμα να συζητηθεί εκ νέου σε προσεχή συνεδρίαση.

Η ανακοίνωση:

«Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. της Super League:

1/ Ενέκρινε ομόφωνα το πρόγραμμα 21ης-30ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος Super League Σουρωτή, το οποίο θα ανακοινωθεί εντός των προσεχών ημερών.

2/ Ενέκρινε ομόφωνα ότι θα ελεγχθούν όσα γήπεδα κριθούν ότι εμφανίζουν πρόβλημα στους χλοοτάπητές τους, από ανεξάρτητο αναγνωρισμένο οίκο και σε προσεχές Δ.Σ. θα συζητηθεί εκ νέου το θέμα.

3/ Αποφάσισε ομόφωνα ότι επίσημη μπάλα του Πρωταθλήματος της Super League για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 θα είναι της εταιρείας Molten.

4/ Αποφάσισε ομόφωνα ότι επιτροπή αποτελούμενη από την ΑΕΚ, τον Απόλλωνα Σμύρνης, τον Αστέρα Τρίπολης, τον Ατρόμητο Αθηνών, τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ θα διαμορφώσει μοντέλο διοργάνωσης του νέου Πρωταθλήματος της Super League, το οποίο θα παρουσιαστεί σε προσεχές Δ.Σ».

Πηγή: amna.gr