Αθλητικά

Ελλάδα – Ιταλία: Διαφορά ποιότητας! «Σκληρό» μάθημα μέσα στο ΟΑΚΑ

https://eladanews.gr/sport-2/ellada-italia-diafora-poiotitas-skliro-mathima-mesa-sto-oaka?5834 EladaNews.gr
Ελλάδα – Ιταλία: Διαφορά ποιότητας! «Σκληρό» μάθημα μέσα στο ΟΑΚΑ

Μαθήματα... απλού και αποτελεσματικού ποδοσφαίρου από την Ιταλία, που τιμώρησε την Εθνική Ελλάδας και τις επιλογές του Άγγελου Αθανασιάδη (0-3). Κόντρα στον πιο δυνατό αντίπαλο στον όμιλο της στα προκριματικά του Euro 2020, η “Γαλανόλευκη” παρατάχθηκε με μια υπερβολικά αμυντική ενδεκάδα και το... πλήρωσε. Η “γαλανόλευκη” δέχθηκε τρία γκολ σε εννιά λεπτά στο πρώτο ημίχρονο και απλά “υποκλίθηκε" στην αντίπαλο της. Επτά σημαντικές επεμβάσεις μέτρησε ο Μπάρκας - Κράτησε... μόνος του το σκορ σε αυτό το επίπεδο.


Παθητική παρουσία, “μπερδεμένη” στο κέντρο, απουσία φαντασίας και πάθους κόντρα σε μια «βαριά» φανέλα! Η Εθνική παρουσίασε όλες τις “ασθένειες” της στη «μάχη» με την Ιταλία και ηττήθηκε με χαρακτηριστική ευκολία μέσα στο ΟΑΚΑ (3-0).


Η “σκουάντρα ατζούρα” είχε εξ’ αρχής τα ηνία του αγώνα, δεν επέτρεψε ΠΟΤΕ στη “γαλανόλευκη” να ελπίσει για κάτι… παραπάνω κι έφτασε με χαρακτηριστική ευκολία στο τρίποντο και στο 3x3 στον 10 όμιλο, το οποίο την διατήρησε μόνη πρώτη στη βαθμολογία. Όσον αφορά την Ελλάδα, έπεσε στην τρίτη θέση (4 βαθμούς) μετά και τη νίκη της Φινλανδίας επί της Βοσνίας.


Οι επιλογές του Άγγελου Αναστασιάδη

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός ξεκίνησε τη “Γαλανόλευκη” με σύστημα 4-3-3 και χωρίς καθαρόαιμο κεντρικό επιθετικό. Παπασταθόπουλος, Μανωλάς βρέθηκαν στα στόπερ, ενώ στο πλάι τους αγωνίστηκαν οι Ζέκα (δεξιά) και Σταφυλίδης (αριστερά). Σαν αμυντικό χαφ αγωνίστηκε Σιόβας, δεξιά του ο Σάμαρης και αριστερά του ο Κουρμπέλης. Μπροστά τους, ως “δεκάρι”, βρέθηκε ο Φορτούνης και στην κορυφή οι Κολοβός και Μασούρας.




Το παιχνίδι…

Η Ιταλία είχε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα την κατοχή της μπάλας, αλλά η Ελλάδα πίεσε αποτελεσματικά και προσπάθησε να χάσει την κυκλοφορία της μπάλας των φιλοξενούμενων. Η “σκουάντρα ατζούρα” έκανε αρκετές επιθέσεις από την πλευρά των Ζέκα και Μασούρα (με Ινσίνιε και Έμερσον), την ώρα που ο Φορτούνης δεν κατάφερε να πάρει μπάλα στα πόδια του.


Μέχρι το πέρας των πρώτο 20 λεπτών η Ιταλία είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς. Η Εθνική Ελλάδας έδειξε “σφυγμό” στη συνέχεια, προσπάθησε να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να απειληθεί η εστία του Σιρίγκου. Στην πρώτη επί της ουσίας καλή στιγμή για την ομάδα του Μαντσίνι, ήρθε και το 0-1. Ο Μπελοτι μπήκε στην περιοχή μας από αριστερά, “έσπασε” την μπάλα στο πέναλτι και ο επερχόμενος Μπαρέλα άνοιξε το σκορ για την «σκουάντρα ατζούρα».


Η Εθνική Ελλάδας συνέχισε να έχει προβληματική εικόνα στην ανάπτυξη της. Τη στιγμή που αποφάσισε να… ξεμυτίσει, η “σκουάντρα ατζούρα” την έπιασε στον ύπνο κι έφτασε στο 0-2. Ο Ινσίνιε έκλεψε την μπάλα μπήκε στην περιοχή και με υπέροχο τελείωμα νίκησε τον Μπάρκα για το 0-2. Σε μια φάση που η ελληνική άμυνα είχε ανέβει, ο Σταφυλίδης έκανε λάθος κοντρόλ, ο Ινσίνιε “τσίμπησε” την μπάλα, απέφυγε τον Σάμαρη και με εξαιρετικό πλασέ εντός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπάρκα.


Το… καυτό εννιάλεπτο της Ιταλίας ολοκληρώθηκε με την ομάδα του Μαντσίνι να φτάνει στο 0-3. ο Έμερσον έβγαλε την μπαλιά από τα δεξιά, η ελληνική άμυνα “κοιμήθηκε” και ο Μπονούτσι με κεφαλιά έστειλε στο 33′ την μπάλα στα… γαλανόλευκα δίχτυα.


Τα αμυντικά μας χαφ της Εθνικής Ελλάδας συνέχισαν να βρίσκονται σε κάκιστη βραδιά και στο 43′ η Ιταλία βρέθηκε φάτσα με το 0-4. Με διπλή επέμβαση όμως του Μπάρκα στα σουτ των Μπαρέλα και Ινσίνιε το σκορ παρέμενε στα ίδια επίπεδα.


Ο Άγγελος Αναστασιάδης προσπάθησε να διορθώσει… κάτι, βάζοντας τον Σιώπη στη θέση του αρνητικού Κουρμπέλη και τον Μαυρία σε αυτή του Κολοβού. Το “έργο” όμως δεν άλλαξε. Η Ιταλία είχε όρεξη κι έπαιξε πανέξυπνα σε ολόκληρο το δεύτερο μέρος.


Οι διεθνείς απογοήτευσαν, αφού όχι μόνο δεν έδειξαν ικανοί να δημιουργήσουν κάτι καλό, αλλά έκαναν και αρκετά φάουλ (σ.σ. γλίτωσαν αρκετές κίτρινες κάρτες που θα είχαν φέρει αποβολές). Το ματς κύλησε μέχρι τέλους σε ρυθμούς… Ιταλίας, η εθνική δεν κατάφερε ΠΟΤΕ να δείξει αντίδραση (πέρα από ένα σουτ του Φορτούνη στο 69′ που έδιωξε ο Σιρίγκου με δυσκολία) και το “διπλό” ήρθε… φυσιολογικά.


Η Ιταλία είχε τις ευκαιρίες να ανεβάσει ακόμα πιο ψηλά το δείκτη του σκορ, αλλά τόσο οι επεμβάσεις του Μπάρκα, όσο και τα… βιαστικά τελειώματα των παικτών της, δεν της επέτρεψαν να φτάσει σε άλλο γκολ. Ο χρόνος πέρασε και το σφύριγμα της λήξης του Άντονι Τέιλορ, απλά έβαλε ένα τέλος σε αυτή την τραγική βραδιά για την Εθνική Ελλάδας.


Το πρόγραμμα της ημέρας στον δέκατο όμιλο:


Φινλανδία-Βοσνία 2-0


Αρμενία-Λιχτενστάιν 3-1


Ελλάδα-Ιταλία 0-3


Η βαθμολογία του ομίλου


1. Ιταλία 9 (11-0)


2. Φινλανδία 6 (4-2)


3. Ελλάδα 4 (4-5)


4. Βοσνία 4 (4-5)


5. Αρμενία 3 (4-4)


6. Λιχτενστάιν 0 (0-11)


Επόμενη αγωνιστική (11/6):


Ελλάδα-Αρμενία 21:45


Ιταλία-Βοσνία 21:45


Λιχτενστάιν-Φινλανδία 21:45







Πηγή: newsit.gr














Leave a comment