Κ. Μητσοτάκης: Η στήριξη των πολιτών στη ΝΔ θα εκφραστεί εκκωφαντικά στην κάλπη

0
1338

Την πεποίθησή του ότι οι πολίτες στηρίζουν τη Νέα Δημοκρατία και αυτό θα εκφραστεί εμφατικά στις τετραπλές κάλπες του 2019 εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, που συνεχίζει την περιοδεία του στη Μακεδονία.

“Το μήνυμα το οποίο λαμβάνω από κάθε γωνιά της Ελλάδος και εδώ από τις Σέρρες, είναι ξεκάθαρο: Ανάγκη για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, για να μπορέσει επιτέλους ο τόπος να πάει μπροστά, να δημιουργηθούν νέες δουλειές, να καθίσουν τα νέα παιδιά στον τόπο τους, να μειωθεί η φορολογία, να πάρει μπροστά η οικονομία. Αυτό είναι ένα μήνυμα το οποίο είναι πανίσχυρο πια, και μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να το εκφράσει. Και στις εκλογές που έρχονται, ξεκινώντας από τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, οι Έλληνες πολίτες θα στείλουν ένα διπλό μήνυμα, καταψηφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα για όλα όσα είπε και δεν έκανε, για τους φόρους που έβαλε, για τη συμφωνία των Πρεσπών, για το διχασμό. Αλλά θα υπερψηφίσουν και τη Νέα Δημοκρατία ως τη μόνη δύναμη που μπορεί σήμερα να εκφράσει την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Αυτό το μήνυμα έλαβα και εδώ στις Σέρρες, όπου περιόδευσα. Ο κόσμος πολύ ζεστός, πολύ θερμός. Και πιστεύω ότι αυτό το μήνυμα θα εκφραστεί με εκκωφαντικό τρόπο στην κάλπη”, τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε, εκ νέου, στη δέσμευση της οδού Πειραιώς για ένα συνολικό αναπτυξιακό σχέδιο που αφορά στη Μακεδονία και το οποίο θα αναδείξει τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Βόρειας Ελλάδας.

“Μίλησα και χθες για την ανάγκη να προστατέψουμε το όνομα της Μακεδονίας, το brand της Μακεδονίας, μέσα από μια οργανωμένη επικοινωνιακή στρατηγική με μπροστάρη την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και με υποστήριξη από το κεντρικό κράτος. Από εκεί και πέρα, όπως γνωρίζετε, ανακοινώσαμε πρόσφατα και το πρόγραμμα των υποδομών, τα μεγάλα έργα τα οποία δεσμεύεται η Νέα Δημοκρατία ότι θα μπορέσει να υλοποιήσει. Και σε συνεργασία με την περιφέρεια θα καλύψουμε και τα όποια κενά υποδομών υπάρχουν στην Κεντρική Μακεδονία. Όμως, η οικονομική δραστηριότητα της Κεντρικής Μακεδονίας είναι άμεσα συνυφασμένη και με τον πρωτογενή τομέα, με τον αγροτικό κόσμο, ο οποίος σήμερα υποφέρει, όπως υποφέρουν και οι κτηνοτρόφοι μας. Έχουμε παρουσιάσει και για τον τομέα πολιτικής αυτόν συγκεκριμένες προτάσεις, και φυσικά και οι αγρότες μας θα είναι οι πρώτοι ωφελημένοι από μια συνολική πολιτική μείωσης της φορολογίας και των εισφορών”, σημείωσε.

“Εσύ θα περπατάς εδώ και μετά, γιατί δεν τάζεις πολλά, ενώ ο άλλος που τα έδωσε όλα, όπου πάει κρύβεται”. Με αυτή τη φράση υποδέχθηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ένας παραγωγός σε λαϊκή της Νιγρίτας. “Ψέματα από μένα δεν θα ακούσεις, γιατί δεν έχω μάθει να λέω ψέματα. Υπόσχομαι όσα μπορώ να κάνω. Τα άλλα τα αφήνω σε αυτόν που κρύβεται”, ήταν η απάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Όπως σχολιάζουν στην οδό Πειραιώς, η τριήμερη περιοδεία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε πόλεις και χωριά χαρακτηρίζεται από την άμεση επαφή του με εκατοντάδες πολίτες στις γειτονιές, τις πλατείες και τα καταστήματα σε αντίθεση με τις αστυνομικά φυλασσόμενες επισκέψεις εξπρές του φρουρούμενου πλέον κ. Τσίπρα. Η σημερινή περιοδεία Μητσοτάκη ξεκίνησε το πρωί από τη Νιγρίτα. Εκεί ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε τη λαϊκή αγορά και συνομίλησε με τους παραγωγούς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. “Πρόεδρε μας έχουν ρημάξει στα χαράτσια, δεν βγαίνει πια, άλλαξέ τα όλα” του είπε ένας από τους παραγωγούς, ενώ ο σύλλογος μικροπωλητών της περιοχής του χάρισε μια τιμητική πλακέτα. Το βασικό θέμα που έθεσαν οι παραγωγοί στον πρόεδρο της ΝΔ είναι οι επιπτώσεις που έχει η υπερφορολόγηση για την παραγωγική διαδικασία και τα εισοδήματα των οικογενειών τους αλλά και για την τιμή διάθεσης των προϊόντων από το χωράφι μέχρι το τραπέζι του καταναλωτή. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν θα ξεχάσει όσα του είπαν και δεσμεύτηκε ότι θα δουν αμέσως τη διαφορά σε σύγκριση με το σημερινό καθεστώς, χάρη στις μειώσεις φόρων που προβλέπει το πρόγραμμα της ΝΔ. Επόμενος σταθμός ήταν το Σκούταρι Σερρών, όπου ο κ. Μητσοτάκης μίλησε με τους κατοίκους σε κεντρικό καφενείο. Στη συνέχεια, καθ’ οδόν προς το Νέο Σούλι, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε αγροτικές μονάδες, ενώ είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την παραγωγική διαδικασία σε ένα μικροζυθοποιείο. Οι Σέρρες έγιναν το μεσημέρι του Σαββάτου η δεύτερη πόλη της Μακεδονίας που υποδέχτηκε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος θα μεταβεί και στην Πρώτη Σερρών. Το χωριό, στο οποίο γεννήθηκε ο ιδρυτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Μήνυμα στην Αλβανία

Τον απόλυτο σεβασμό της Αλβανίας στα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας όρισε ως βασικό ζητούμενο, για να εκκινήσει η διαδικασία ένταξης της γειτονικής χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ερωτηθείς για το ζήτημα που προέκυψε με τις περιουσίες των ομογενών στη Χειμάρρα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε: “Έχουμε κρούσει εδώ και πάρα πολύ καιρό τον κώδωνα του κινδύνου για τη στάση της Αλβανίας απέναντι στα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας, ειδικά στη Χειμάρρα. Και, η τελευταία απόφαση της Αλβανικής κυβέρνησης είναι ο τελευταίος κρίκος μιας διαδικασίας ανοιχτής αμφισβήτησης δικαιωμάτων της μειονότητας. Θέλω, λοιπόν, και εδώ, από τις Σέρρες, να στείλω ένα απολύτως ξεκάθαρο μήνυμα στην Αλβανία: Δεν είναι δυνατόν να εκκινήσει η διαδικασία ένταξης της Αλβανίας στην Ε.Ε. όσο δεν υπάρχει απόλυτος σεβασμός στα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας. Και αυτό δεν είναι ένα ζήτημα που αφορά μόνο την Ελλάδα. Αφορά την Ευρώπη, αφορά το ευρωπαϊκό κεκτημένο, αφορά το ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. Προσωπικά, θα αναδείξω το ζήτημα αυτό για άλλη μια φορά και στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ώστε η πίεση που θα ασκηθεί στην Αλβανία να είναι μια πίεση συνολική. Και να αντιληφθεί, επιτέλους, η γειτονική χώρα ότι, αν θέλει πραγματικά να έχει ένα μέλλον κοντά στην Ευρώπη, οφείλει πάνω απ’ όλα να σεβαστεί τα βασικά ανθρώπινα και περιουσιακά δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας”.

Πηγή: capital.gr

Comments are closed.