Κόρμπιν για πρόταση μομφής κατά Μέι: Το θέμα είναι το πότε, όχι το εάν

0
1020

Αναπόφευκτη χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βρετανία

ΤοΒΗΜΑ Team

Το θέμα είναι το πότε, όχι το εάν» δήλωσε ο Τζέρεμι Κόρμπιν σχετικά με την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας από τους Εργατικούς εναντίον της κυβέρνησης της Τερέζα Μέι με στόχο να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

Σε συνέντευξή του στην Independent ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βρετανία χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή αναπόφευκτη αν η Μέι δεν μπορέσει να εξασφαλίσει την υποστήριξη της Βουλής των Κοινοτήτων στο σχέδιό της για το Brexit.

«Έχουμε καταστήσει σαφές ότι το θέμα είναι το πότε, όχι το εάν θα καταθέσουμε πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση, και προφανώς θα το κάνουμε όταν η εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση θα βρίσκεται στο χαμηλότερό της επίπεδο, που υποπτεύομαι ότι θα είναι αφού χάσει στην ψηφοφορία», εξήγησε ο Κόρμπιν.

Ο επικεφαλής των Εργατικών πρόσθεσε ότι έχουν ήδη επιλεγεί οι υποψήφιοι σε όλες τις περιφέρειες για να κριθούν οι έδρες στις οποίες θα δοθεί σκληρή και αμφίρροπη μάχη, στο πλαίσιο των προετοιμασιών του κόμματος ενόψει της προκήρυξης πρόωρων εκλογών.

Οι επόμενες βουλευτικές εκλογές στο ΗΒ τυπικά δεν θα διεξαχθούν παρά το 2022, αλλά ενδέχεται να προκηρυχθούν πρόωρα εάν η Μέι δεν μπορέσει να εξασφαλίσει την υποστήριξη της Βουλής των Κοινοτήτων στη συμφωνία που έκλεισε όσον αφορά την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Κόρμπιν προέτρεψε εξάλλου τη Μέι να συγκαλέσει νωρίτερα από ό,τι προβλέπεται την ολομέλεια της Βουλής των Κοινοτήτων ώστε να διεξαχθεί η κρίσιμη ψηφοφορία σχετικά με τη συμφωνία για το Μπρέξιτ.

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας ο Κόρμπιν είπε ότι θα υλοποιούσε την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκη Ένωση μεν, αλλά θα διαπραγματευόταν διαφορετικούς όρους, εάν κέρδιζε τις πιθανές πρόωρες εκλογές το 2019.

Οι Εργατικοί λένε ότι θέλουν το ΗΒ να διατηρήσει σε ισχύ την τελωνειακή ένωση με την ΕΕ και στενή σχέση με την ενιαία αγορά.

Πηγή: tovima.gr

Comments are closed.