Δραματική προειδοποίηση από Μέι για κίνδυνο «no Brexit» ή «no deal»

Δύο 24 ωρα πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή επί της Συμφωνίας με τους 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με τα σενάρια για αναβολή ή και ανατροπή του Brexit να φουντώνουν, η Τερέζα Μέι επιλέγει τους πλέον δραματικούς τόνους. Σε άρθρο της στην Sunday Express προειδοποιεί ενδεχόμενη αποτυχία να πραγματοποιηθεί η έξοδος, θα ήταν «καταστροφική και ασυγχώρητη κατάχρηση» της εμπιστοσύνης των πολιτών στη δημοκρατική διαδικασία.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός καλεί τους βουλευτές να στηρίξουν τη συμφωνία της για το Brexit την Τρίτη, καθώς εάν αυτή καταψηφιστεί (όπως όλα δείχνουν) υπάρχει ο κίνδυνος του no deal, δηλαδή αποχώρησης χωρίς συμφωνία ή του no Brexit, δηλαδή παραμονής στην κοινότητα- κόντρα στην ψήφο του 2016.

Σημειώνει πως η απόφαση της Τρίτης θα είναι «η μεγαλύτερη και πιο σημαντική, που καλούνται να λάβουν οι βουλευτές της γενιάς μας» και απευθυνόμενοι στους πολίτες λέει: «Όταν συμμετείχατε στο δημοψήφισμα το κάνατε γιατί θέλατε να ακουστεί η φωνή σας. Ορισμένοι από εσάς εμπιστευθήκατε την πολιτική διαδικασία για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να σας απογοητεύσουμε. Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό και μία ασυγχώρητη κατάχρηση εμπιστοσύνης στη δημοκρατία μας».

Υπενθυμίζεται ότι η Βρετανία έχει προγραμματιστεί να εξέλθει από την Ε.Ε. στις 29 Μαρτίου. Μερίδα βουλευτών ζητεί να μετατεθεί για αργότερα η ημερομηνία ώστε να δοθεί περισσότερος χρόνος για την αποδοχή μίας συμφωνίας. Παράλληλα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης φέρονται να προτείνουν στην Τερέζα Μέι να ζητήσει τη βοήθεια του μεγάλου αντιπάλου της, Τζέρεμι Κόρμπιν, σε περίπτωση απόρριψης της συμφωνίας.

Οι Εργατικοί προκρίνουν τη λύση των πρόωρων εκλογών σε μία τέτοια περίπτωση και όχι ένα δεύτερο δημοψήφισμα- κάτι που φαίνεται να θέλουν οι επενδυτές.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC, Bloomberg

Πηγή: naftemporiki.gr

Κονσόλα Αποσφαλμάτωσης του Joomla!

Συνεδρία

Πληροφορίες Προφίλ

Χρήση Μνήμης

Ερωτήματα Βάσης Δεδομένων