Π. Παυλόπουλος: Σημαντική η συνεισφορά της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

«Εκατό χρόνια ΓΣΕΒΕΕ, ενός εμβληματικού θεσμού, που πρέπει να αναγνωρίσουμε το ρόλο και τη δράση του στην κοινωνία και την οικονομία», σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Κατά το χαιρετισμό του στην εκδήλωση εορτασμού που διοργάνωσε η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι ο θεσμός παραμένει δραστήριος εδώ και εκατό χρόνια, πορευόμενος με δημοκρατία και ισχυρή αντιπροσωπευτικότητα.

«Η μικρομεσαία επιχείρηση είναι η ραχοκοκαλιά του επιχειρείν και το απέδειξε και στην βαθιά κρίση που πέρασε η χώρα, τις πληγές της οποίας κρίσης νοιώθουμε ακόμη στο κορμί της κοινωνίας μας. Απέδειξε και τις αντοχές της μικρομεσαίας επιχείρησης που ξέρει να μικραίνει την απόσταση μεταξύ εργαζόμενων και εργοδοτών και τι σημαίνει κοινωνική δικαιοσύνη», είπε ο ίδιος.

Παράλληλα, επεσήμανε πως σε δύσκολες περιόδους για τον τόπο, η ΓΣΕΒΕΕ έδωσε τους αγώνες της, συνέχισε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει πρόοδος, ούτε ευημερία, χωρίς δημοκρατία - και η συνομοσπονδία αγωνίστηκε για τα δικαιώματα εργατών και εργαζομένων, για τα εργασιακά δικαιώματα, για το κοινωνικό κράτος και για την κοινωνική δικαιοσύνη. Κι αυτά είναι σημαντικά διδάγματα για το μέλλον.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, ζήτησε την αναγνώριση του ρόλου των μικρομεσαίων στην οικονομία και πρόσθεσε ότι πρέπει να σταματήσουν οι φραγμοί στη δραστηριοποίηση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, για νέες θέσεις εργασίες και ανάπτυξη «δηλαδή για οικονομική δημοκρατία η οποία έχει μόνο έναν αντίπαλο, την οικονομική ολιγαρχία» όπως είπε.

Ο ίδιος συμπλήρωσε, ότι η ΓΣΕΒΕΕ καλείται να διευρύνει, όχι μόνο τον οικονομικό αλλά και τον κοινωνικό ορίζοντα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, «ενώ η γηραιά ήπειρος φαίνεται να ντύνεται με τα πιο σκοτεινά χρώματα» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η εκδήλωση με θέμα «1919-2019: 100 χρόνια ΓΣΕΒΕΕ: Η ιστορία μας, ιστορία του τόπου μας» είχε στόχο να αναδείξει τη σημασία του συνδικαλισμού των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων της Ελλάδας, αλλά και γενικότερα το ρόλο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην ελληνική κοινωνική και οικονομική δομή.

Πηγή: naftemporiki.gr

Κονσόλα Αποσφαλμάτωσης του Joomla!

Συνεδρία

Πληροφορίες Προφίλ

Χρήση Μνήμης

Ερωτήματα Βάσης Δεδομένων