Μ. Σχοινάς: Η Ευρώπη στο προσφυγικό ή θα είναι αλληλέγγυα ή δε θα είναι Ευρώπη

Μήνυμα ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει το προσφυγικό-μεταναστευτικό ως Ευρώπη και με όπλο τους εταίρους της και την αλληλεγγύη έστειλε από το βήμα του 13ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μαργαρίτης Σχοινάς.

"Στο μεταναστευτικό, η χώρα μας στέκεται όρθια στο όνομα της Ευρώπης. Σε λίγους μήνες η ευρωπαϊκή ακτοφυλακή θα αναπτύξει φύλακες για την προστασία των συνόρων της. Δείχνει τη βούληση της Ένωσης να φυλάξει επιτέλους τα κοινά μας σύνορα. Η επιτροπή θα προτείνει νέο σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου. Όλα τα κράτη θα επιμερίζονται δίκαια τα βάρη και τις πιέσεις. Η Ευρώπη ή θα είναι αλληλέγγυα ή δε θα είναι Ευρώπη. Η Ελλάδα είναι Ευρώπη και θα αντιμετωπίσει τις δυσκολίες ως Ευρώπη. Με όπλο τους εταίρους της. Η Μόρια μας πληγώνει βαθιά, αλλά οι φαιδρότητες των μπάρμπεκιου δεν είναι ανεκτές και συμβατές με ένα έθνος που παραδοσιακά ενσωμάτωνε τους πρόσφυγες", τόνισε ο κ. Σχοινάς.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέδειξε την υπεύθυνη εθνική στάση της Νέας Δημοκρατίας στον "κολασμένο", όπως τον χαρακτήρισε Αύγουστο του 2015.

"Τα τελευταία πέντε χρόνια, το επίτευγμα της παρουσίας της Ελλάδας στην Ευρώπη τέθηκε σε κίνδυνο. Όχι με δική μας ευθύνη, αλλά εξαιτίας κάποιων μαθητευόμενων μάγων. Ευτυχώς απέτυχαν. Γιατί οι Έλληνες, με τις θυσίες τους, αγκίστρωσαν τη χώρα στην Ευρώπη και στην ευρωζώνη. Απέτυχαν γιατί η Νέα Δημοκρατία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη εκείνο τον κολασμένο Αύγουστο του 2015 έβαλε πλάτη. Απέτυχαν γιατί ο Γιουνκέρ κράτησε την Ελλάδα από τον γκρεμό. Είμαστε όαση σταθερότητας στην περιοχή μας την ασταθή. Είμαστε η πρώτη χώρα ανάχωμα στο λαϊκισμό. Στην οικονομία χρειαζόμαστε αναπτυξιακό και επενδυτικό reset", σημείωσε ο κ. Σχοινάς.

Όσον αφορά στο γεγονός ότι είναι ο πρώτος Έλληνας αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Σχοινάς σημείωσε ότι αυτή η τιμή αντανακλά συνολικά στη χώρα. "Αντανακλά στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στον Κωνσταντίνο Καραμανλή που έβαλε τη χώρα στην Ευρώπη. Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις των πολιτών", ανέφερε.

Π. Μαρινάκης: Το δικό μας "εμείς" είναι όραμα εθνικό Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Παύλος Μαρινάκης, τόνισε ότι η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας έρχεται, για να ενώσει όλους τους πολίτες.

"Οι άλλοι δίχασαν, εμείς ενώσαμε. Και αυτό γίνεται με πράξεις και πολιτικές. Εμείς θα τα καταφέρουμε. Για το δικό μας το "εμείς" χωράει όλους τους Έλληνες. Χωρίς περιορισμούς και αστερίσκους. Το δικό μας το "εμείς" είναι ένα όραμα εθνικό", είπε.

Δ. Αβραμόπουλος: Το κλειδί της ευρωπαϊκής προοπτικής της Άγκυρας περνάει από τη λύση στο Κυπριακό "Η επανασύνδεση της παράταξης με τη μεσαία τάξη οδήγησε στην επικράτηση της 7ης Ιουλίου". Αυτό τόνισε ο απερχόμενος επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Αβραμόπουλος, από το βήμα του 13ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

"Είμαστε διαχρονικά η ευρεία παράταξη που ενώνει τους Έλληνες. Και αυτό σήμερα είναι αναγκαίο μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις", σημείωσε, ενώ ανέφερε ότι η αδικαιολόγητη αύξηση των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών είναι ένας επιπλέον λόγος που επιβάλει τη συνεχή επικοινωνία με την Τουρκία και τη συνεχή αμοιβαία προσπάθεια.

Ο κ. Αβραμόπουλος, που εγκάλεσε την Άγκυρα για μία σειρά από προκλητικές ενέργειες, όπως για παράδειγμα, η πρόσφατη με τη Λιβύη, επεσήμανε ότι το κλειδί που θα ανοίξει την πόρτα σε μία νέα εποχή είναι η επίλυση του Κυπριακού. "Το κλειδί της ευρωπαϊκής προοπτικής περνάει από την Κύπρο. Οδηγός για τις σχέσεις και για την πορεία της περιοχής είναι το διεθνές δίκαιο", είπε.

Πηγή: capital.gr

Κονσόλα Αποσφαλμάτωσης του Joomla!

Συνεδρία

Πληροφορίες Προφίλ

Χρήση Μνήμης

Ερωτήματα Βάσης Δεδομένων