Ελλάδα

Σεισμός στην Αμαλιάδα

https://eladanews.gr/greece/seismos-stin-amaliada?6079 EladaNews.gr
Σεισμός στην Αμαλιάδα

Νέος σεισμός σημειώθηκε στην Αμαλιάδα λίγο μετά από τα μεσάνυχτα της Τρίτης. Η νέα σεισμική δόνηση ήταν 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ


Η γη συνεχίζει να «τρέμει» στην Αμαλιάδα. Λίγο πριν από τις 00:30 το βράδυ της Δευτέρας σημειώθηκε και νέος σεισμός. Αυτή τη φορά ήταν 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου της Αθήνας.


Ο νέος σεισμός είχε εστιακό βάθος 11,2 χιλιόμετρα και το εστιακό του βάθος εντοπίστηκε σε θαλάσσιο χώρο, 13 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αμαλιάδας.


Ακολούθησε ένας μετασεισμός, μεγέθους 2,5 Ρίχτερ και εστιακού βάθους 5 χιλιομέτρων, βόρεια της Αμαλιάδας, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.


Ο τρίτος σεισμός σε λίγες ώρες

Η νέα σεισμική δόνηση στην Αμαλιάδα είναι η τρίτη που γίνεται μέσα σε λίγες ώρες. Η πρώτη ήταν 3,9 Ρίχτερ και ακολούθησε ένας δεύτερος σεισμός μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.


Ο σεισμός των 4,7 Ρίχτερ έγινε στις 19:57 το απόγευμα, με το επίκεντρό του να εντοπίζεται 19 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αμαλιάδας και το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 28,1 χλμ.


Η σεισμική δόνηση των 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε στις 18:31 το απόγευμα της Δευτέρας, με επίκεντρο την ίδια περιοχή.


Νωρίτερα, στις 18.31 σημειώθηκε σεισμική δόνηση 3,9 βαθμών- νεώτερη εκτίμηση αναφέρει ότι η δόνηση ήταν 4,1 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή.


Μάλιστα, ο δεύτερος σεισμός έγινε αισθητός στη Ζάκυνθο, σε πολλές περιοχές της Αχαΐας και το Αγρίνιο. Δεν αναφέρθηκαν ζημιές.




Πηγή: newsit.gr

Leave a comment