Αθλητικά

ΑΕΚ - Μπάγερν: Το πλάνο για το "μπλόκο" του ΟΑΚΑ

https://eladanews.gr/sport-2/aek-mpaghern-to-plano-ghia-to-mploko-toy-oaka-2?7981 EladaNews.gr
ΑΕΚ - Μπάγερν: Το πλάνο για το "μπλόκο" του ΟΑΚΑ

Οι σκέψεις του Ουζουνίδη για να μπορέσει να «μπλοκάρει» αύριο (23/10 – 19.55) την ποδοσφαιρική "μηχανή" της Μπάγερν


Απολύτως ειλικρινής ήταν ο Μαρίνος Ουζουνίδης στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, παραμονή του παιχνιδιού της ΑΕΚ με την Μπάγερν. Και τα... είπε σχεδόν όλα σε δύο προτάσεις. «Ξέρουμε πως είναι ένα ματς που δεν θα μπορέσουμε να έχουμε εμείς την μπάλα και τον έλεγχο του αγώνα. Και θέλουμε να κρατήσουμε όσο το δυνατόν πιο μακριά από την περιοχή μας τον αντίπαλο».


Σ’ αυτή τη βάση έχει φτιάξει ο Ουζουνίδης το αγωνιστικό πλάνο για το ματς με την Μπάγερν. Για τον τρόπο που θα μπορέσει η ΑΕΚ να «μπλοκάρει» την γερμανική ποδοσφαιρική μηχανή. Γι' αυτό και ο Ουζουνίδης κράτησε φρέσκους τον Μπακάκη και τον Γαλανόπουλο και δεν τους έβαλε λεπτό στο ματς με τον Απόλλωνα. Και αμφότεροι επιστρέφουν στη βασική ενδεκάδα του παιχνιδιού με τη Μπάγερν, για να δώσουν στην ΑΕΚ τρεξίματα. Ο ένας στο δεξί άκρο της άμυνας και ο άλλος σε ρόλο «παρτενέρ» του Σιμόες στα χαφ.


Επίσης στο πλαίσιο της προσπάθειας γι' αυτό το… μπλόκο, ο Ουζουνίδης και πάλι προσανατολίζεται στο τρικ με τον Γκάλο σε ρόλο δεξιού εξτρέμ. Ειδικά από την στιγμή που πλέον ο Βραζιλιάνος έχει πάρει πάνω του τις εκτελέσεις στα «στημένα». Και ήδη μετράει δυο γκολ με απευθείας φάουλ. Όμως κυρίως ο τεχνικός της ΑΕΚ θέλει να πάρει από τον Γκάλο τις βοήθειες που θα δώσει αμυντικά στην δεξιά πτέρυγα της Ένωσης. Βεβαίως ανάλογο ζητούμενο έχει ο Ουζουνίδης και για την αριστερά πλευρά. Εκεί όπου ο μπακ Χουλτ, θα βρίσκει μπροστά του τον Ρόμπεν. Παρόλα αυτά δεν υπάρχει διαθέσιμος ο Λόπες, προκειμένου ο τεχνικός της ΑΕΚ να κάνει αντίστοιχο τρικ. Επομένως το πιθανότερο είναι πως και πάλι ο Ουζουνίδης θα επιλέξει τον Μάνταλο για την συγκεκριμένη θέση. Εκτός αν κρατά μια έκπληξη στο μανίκι.


Όσο για την γραμμή κρούσης, ο τεχνικός της ΑΕΚ ψάχνει το κατάλληλο σχήμα για να «εκμεταλλευτούμε όποιες ευκαιρίες μας παρουσιαστούν», όπως είπε και ο ίδιος. Από την στιγμή που ο Γκάλο θα πάρει θέση στο δεξί άκρο της επίθεσης, το πιο πιθανό είναι πως ο Μπακασέτας θα μετακινηθεί στο άξονα. Για την κορυφή της επίθεσης, το φαβορί είναι ο γρήγορος Κλωναρίδης των τεσσάρων φετινών ευρωπαϊκών γκολ. Όμως από την στιγμή που ο προπονητής της Μπάγερν δημοσίως παραδέχθηκε πως έχει «μαρκάρει» το όνομα Κλωναρίδη και αφού ο Έκι Πόνσε είναι πανέτοιμος, δεν αποκλείεται τελικά ο Ουζουνίδης να κάνει την έκπληξη και να επιλέξει τον Αργεντινό. Ετοιμοπόλεμος βέβαια είναι και ο Λούκας Μπογέ. Παρόλα αυτά, αν είχε σκοπό ο Ουζουνίδης να ξεκινήσει βασικό τον Αργεντινό, θα του έδινε λίγα περισσότερα από τα 15 αγωνιστικά λεπτά με τον Απόλλωνα, προκειμένου να αποκτήσει ρυθμό. Από την άλλη, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.


Έτσι κι αλλιώς, το ενδεχόμενο της έκπληξης το έχει στο μυαλό του ο τεχνικός της ΑΕΚ. Και θα ήθελε κάπως να το υλοποιήσει, αιφνιδιάζοντας τον Κόβατς. Μάλιστα στη συνέντευξη Τύπου ο Ουζουνίδης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμα και αλλαγής σχήματος. Ωστόσο αυτό έχει να κάνει περισσότερο με… θόλωμα των νερών. Εξάλλου και στο Άμστερνταμ πριν το ματς με τον Άγιαξ, όταν ο προπονητής της ΑΕΚ είχε προαναγγείλει με ακόμα πιο εμφατικό τρόπο την αλλαγή συστήματος, τελικώς αυτό που έκανε, ήταν αλλαγές στα πρόσωπα στον καθιερωμένο σχηματισμό.


Πηγή: sport24.gr

Leave a comment