Βαλκάνια

Βουλγαρία: Ο Τσβέταν Τσβετάνοφ παραιτήθηκε από όλες τις θέσεις που κατείχε στο GERB

https://eladanews.gr/balkans/boylgharia-o-tsvetan-tsvetanof-paraitithike-apo-oles-tis-theseis-poy-katikhe-sto-gerb?5918 EladaNews.gr
Βουλγαρία: Ο Τσβέταν Τσβετάνοφ παραιτήθηκε από όλες τις θέσεις που κατείχε στο GERB

Την παραίτησή του από όλες τις ηγετικές θέσεις που κατείχε στο κυβερνών κόμμα GERB, ανακοίνωσε ο Τσβέταν Τσβετάνοφ, "δεξί χέρι" του Βούλγαρου πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ (ήταν ο δεύτερος τη τάξει στην ηγεσία του GERB και επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος για τις ευρωεκλογές). Η παραίτηση του κ. Τσβετάνοφ έγινε αποδεκτή από τον κ. Μπορίσοφ, ο οποίος τον ευχαρίστησε για το έργο του.


Ο κ. Τσβετάνοφ (υπήρξε και επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του GERB), που τους τελευταίους μήνες απασχολεί τη δημοσιότητα με αφορμή το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στη χώρα για την απόκτηση διαμερισμάτων σε προνομιακές τιμές κάτω των αγοραίων και οδήγησε στην παραίτηση υπουργών και υφυπουργών, είχε παραιτηθεί από το κοινοβούλιο στα τέλη Μαρτίου, δηλώνοντας πως δεν έχει διαπράξει κανένα αδίκημα, αλλά προχωρά σ' αυτή την κίνηση για να σταματήσει τις εικασίες.


Για τη νεότερη απόφασή του, με την οποία αποχωρεί από τις ηγετικές θέσεις του GERB, ο κ. Τσβετάνοφ -σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης- αναφέρει: "Μετά από μια συζήτηση που είχα με τον ηγέτη του GERB, Μπόικο Μπορίσοφ, αποφάσισα ότι το σωστό για μένα είναι να παραιτηθώ. Είχα εξετάσει αυτήν την απόφαση εδώ και αρκετό καιρό, αλλά το κάνω σήμερα επειδή πιστεύω ότι το GERB ανήκει σε όλα τα μέλη του. Ηταν σημαντικό για μένα να διατηρήσω την ψυχραιμία και τη σιωπή κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, διότι η εκλογική νίκη ήταν η κοινή μας ηθική ικανοποίηση από τη συλλογική δουλειά μας όλα αυτά τα χρόνια".




Πηγή: amna.gr

Leave a comment