Ανάλυση

Die Linke: Ο ΣΥΡΙΖΑ μάς κορόιδεψε για τις ελληνικές αποζημιώσεις

https://eladanews.gr/analysis/die-linke-o-syriza-mas-koroidepse-ghia-tis-ellinikes-apozimiwseis?5506 EladaNews.gr
Die Linke: Ο ΣΥΡΙΖΑ μάς κορόιδεψε για τις ελληνικές αποζημιώσεις

Εκδήλωση για πρώτη φορά στο Ράιχσταγκ οργανώθηκε την Τετάρτη, με θέμα τις ελληνικές διεκδικήσεις για επανορθώσεις και αποζημιώσεις που προκύπτουν από τη γερμανική Κατοχή.


Σύμφωνα με την Χάικε Χένσελ, αντιπρόεδρο της ΚΟ του κόμματος (Die Linke) στόχος της ημερίδας ήταν να γίνει ένας απολογισμός για τη μέχρι σήμερα πορεία των διεκδικήσεων αλλά και να συζητηθούν "πολιτικές και νομικές πρωτοβουλίες προκειμένου να ικανοποιηθούν τα ελληνικά αιτήματα".


Όπως μεταδίδει η Deutche Welle, η εκπρόσωπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΚΟ του Die Linke, Ούλα Γέλπκε, αποκάλυψε ότι μόλις ανέλαβε τη διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 είχαν συνεννοηθεί ότι άμεσα θα παρέδιδε ρηματική διακοίνωση στη γερμανική κυβέρνηση με το αίτημα για έναρξη διαπραγματεύσεων για τις ελληνικές διεκδικήσεις.


"Δυστυχώς αυτό δεν έγινε", δήλωσε η κ. Γέλπκε. "Επανειλημμένα", πρόσθεσε, "ρωτούσαμε πότε θα την παραδώσουν. Μάταια. Μάλλον δεν ήθελαν να συνδεθεί αυτό το θέμα με τις διαπραγματεύσεις για τα δάνεια. Εγώ θα τα συνέδεα διότι η κατάσταση στην οποία περιήλθε η Ελλάδα πριν δέκα χρόνια σχετίζεται και με τις καταστροφές που υπέστη η χώρα στη γερμανική Κατοχή."Πηγή: capital.gr

Leave a comment