Βαλκάνια

Έφτασε η ώρα να οριστικοποιηθεί το ιστορικό έργο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, τονίζει ο Γ. Χαν

https://eladanews.gr/balkans/eftase-i-wra-na-oristikopoiithi-to-istoriko-ergho-tis-efropaikis-oloklirosis-tonizei-o-g-xan?6174 EladaNews.gr
Έφτασε η ώρα να οριστικοποιηθεί το ιστορικό έργο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, τονίζει ο Γ. Χαν

Την πεποίθηση ότι έφτασε η ώρα να οριστικοποιηθεί το ιστορικό έργο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης με την ένταξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εξέφρασε ο Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γιοχάνες Χαν, με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.



«Αυτό το όραμα (σ.σ. της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης) έχει γίνει πραγματικότητα και είναι καιρός να κοιτάξουμε μπροστά και να ολοκληρώσουμε το ιστορικό έργο της ενοποίησης της Ευρώπης και της ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων» επισημαίνει ο κ. Χαν σε ανάρτησή του στο twitter, με αφορμή την 15η επέτειο της ένταξης δέκα χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.



Πρόκειται, σύμφωνα με τον κ. Χαν, για ένα φιλόδοξο σχέδιο που βασίζεται σε κοινές προσπάθειες και σε ένα όραμα για την εξασφάλιση της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας για όλους τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπενθυμίζεται ότι, στα τέλη Μαΐου η Κομισιόν θα παρουσιάσει την έκθεση προόδου των κρατών της περιοχής (Δυτικά Βαλκάνια).



Πηγή: amna.gr

Leave a comment