Αθλητικά

Επιβλητική ΑΕΚ (4-0) στα Γιάννενα

https://eladanews.gr/sport-2/epivlitiki-aek-4-0-sta-giannena?7192 EladaNews.gr
Επιβλητική ΑΕΚ (4-0) στα Γιάννενα

Παίζοντας φανταστικό ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ πέρασε σαν σίφουνας από την πρωτεύουσα της Ηπείρου συντρίβοντας τον ΠΑΣ Γιάννινα με 4-0 στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής και μείωσε τη διαφορά από τον τρίτο Ατρόμητο στους 2 βαθμούς.


Η Ένωση ήταν καταιγιστική στα πρώτα 45 λεπτά, διάστημα στο οποίο πέτυχε όλα τα γκολ της και είχε δύο δοκάρια! Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι μόλις στο 3ο λεπτό, σε μαρκάρισμα του Αποστολόπουλου στον Πόνσε και ο Μάνταλος άνοιξε το σκορ από τα 11 βήματα στο 5΄.


Στο 17΄ ο Μάνταλος πέρασε στον Λιβάια, ο Κροάτης πλάσαρε αλλά ο Βελλίδης βρήκε την μπάλα και την έστειλε στο αριστερό δοκάρι, ενώ στο 19΄ με ένα «ξερό» αριστερό σουτ ο Μπακασέτας άφησε «άγαλμα» τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, στέλνοντας την μπάλα στη συμβολή των δοκών.


Στο 21΄ ο Γκάλο έκανε το γύρισμα από δεξιά, χαμηλά στην περιοχή για τον Λιβάια, αλλά ο Μιχαήλ πήγε άτσαλα στην μπάλα προσπαθώντας να αποκρούσει και την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του για το 0-2.


Έως τη λήξη του πρώτου μέρους ακολούθησαν άλλα δύο γκολ του Πόνσε, αμφότερα με κεφαλιές, στο 45ο (κόρνερ του Γκάλο) και στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων (σέντρα Λιβάια), με την ΑΕΚ να παίρνει από πολύ νωρίς σκορ ασφαλείας.


Στο 49΄ ο Χουλτ με αριστερό σουτ από το ύψος της περιοχής σημάδεψε τη ρίζα του αριστερού δοκαριού της εστίας του Βελλίδη, για τρίτη φορά (!) και συνολικά 16η φέτος, ενώ στο 63΄ ο Νικολιάς είδε με τη σειρά του την μπάλα να σταματά στο αριστερό δοκάρι του Μπάρκα, μετά το σουτ που επιχείρησε.


Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο διαιτητής Κουμπαράκης καταλόγισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τσιγκρίνσκι επί του Κρίζμαν, αλλά ο Αθανασιάδης δεν μπόρεσε να πετύχει το «γκολ της τιμής», καθώς ο Μπάρκας «μάντεψε» την επιλογή του και απέκρουσε το χτύπημα πέφτοντας στην αριστερή γωνία του.


Πηγή: naftemporiki.gr

Leave a comment