Αθλητικά

Φτιαγμένη για τίτλο μετά από 29 χρόνια η Λίβερπουλ

https://eladanews.gr/sport-2/ftiaghmeni-ghia-titlo-meta-apo-29-khronia-i-liverpoyl?7347 EladaNews.gr
Φτιαγμένη για τίτλο μετά από 29 χρόνια η Λίβερπουλ

«Πάρτι τίτλου» έστησε στο «Άνφιλντ» η Λίβερπουλ.


Μετά από 29 χρόνια, η ομάδα του Μερσεϊσάιντ δείχνει ότι μόνο εάν «αυτοκτονήσει» θα χάσει το πρωτάθλημα, μετά από μία ακόμη πειστικότατη εμφάνιση που έκανε επί της Άρσεναλ, την οποία διέλυσε με 5-1 στο μεγάλο ντέρμπι της 20ής αγωνιστικής της Premier League.


Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ δεν άφησε ανεκμετάλλευτη τη «γκέλα ολκής» που έκανε νωρίτερα η Τότεναμ, όταν ηττήθηκε στο Λονδίνο με 3-1 από την Γουλβς.


Μπορεί να βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ από το γκολ του Μέιτλαντ-Νάιλς (11΄), ωστόσο, όχι μόνο ισοφάρισε, αλλά έκλεισε το πρώτο 45λεπτο προηγούμενη με 4-1!


Απόλυτος πρωταγωνιστής των «κόκκινων» στο ματς με τους «κανονιέρηδες» ήταν ο Ρομπέρτο Φιρμίνο. Ο στράικερ της Λίβερπουλ πέτυχε χατ τρικ κι έγινε μόλις ο τρίτος Βραζιλιάνος στα χρονικά της Premier League που καταφέρνει να πετύχει τρία γκολ σε ένα ματς. Το είχαν κάνει στο παρελθόν οι Αφόνσο Άλβες και Ρομπίνιο.


Βασικός στην ενδεκάδα της Άρσεναλ ήταν σε όλο το 90λεπτο ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ο οποίος στο 45΄ υπέπεσε σε (αυστηρό) πέναλτι εις βάρος του Σαλάχ, με τον Αιγύπτιο να «γράφει» το 4-1. Είχε σκοράρει νωρίτερα και ο Μανέ (32΄).


Πηγή: naftemporiki.gr

Leave a comment