Διεθνή

Μπ. Τζόνσον: Το τρελό κομμουνιστικό σχέδιο του Κόρμπιν

https://eladanews.gr/worldnews/mp-tzonson-to-trelo-kommoynistiko-skhedio-toy-kormpin?5489 EladaNews.gr
Μπ. Τζόνσον: Το τρελό κομμουνιστικό σχέδιο του Κόρμπιν

Ως ένα "τρελό κομμουνιστικό σχέδιο” χαρακτήρισε ο Μπόρις Τζόνσον την προεκλογική εξαγγελία του Τζέρεμι Κόρμπιν, για μερική κρατικοποίηση της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας British Telecoms (ΒΤ). Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο ηγέτης των Εργατικών, θέλει με αυτό των τρόπο να δώσει σε όλους τους Βρετανούς δωρεάν πρόσβαση σε υπηρεσίες ευρυζωνικού ίντερνετ.


Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις στις εξαγγελίες Κόρμπιν. Η βαρόνη Άλτμαν, πρώην υπουργός με χαρτοφυλάκιο τις συντάξεις, προειδοποίησε ότι αν οι Εργατικοί "κατάσχουν” μέρος της ΒΤ, θα προκαλέσουν κατάρρευση της μετοχής της εταιρείας, με αποτέλεσμα τα συνταξιοδοτικά funds που έχουν επενδύσει σε αυτή να χάσουν τα χρήματα τους.


Όμως από το στρατόπεδο των Εργατικών ακούστηκαν και φωνές που πρότειναν όχι μόνο την μερική κρατικοποίηση της BT, αλλά και άλλων ιδιωτικών παρόχων όπως των Virgin, Sky και Talk Talk.


Σύμφωνα με τον Τζέρεμι Κόρμπιν, τα κονδύλια για αυτές τις κινήσεις θα βρεθούν από την υψηλή φορολογία που θα επιβάλει σε μεγάλες εταιρείες του διαδικτύου, όπως η Google και το Facebook.


Οδεύουν για σαρωτική ήττα

Πάντως σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλής της εταιρείας δημοσκοπήσεων YouGov, Πήτερ Κέλνερ, αυτές οι εξαγγελίες του Κόρμπιν το μόνο που θα καταφέρουν είναι να οδηγήσουν τους Εργατικούς σε ακόμα μεγαλύτερη ήττα στις κάλπες της 12ης Δεκεμβρίου. Όπως αναφέρει, οι Βρετανοί ψηφοφόροι των θεωρούν "ιδιαίτερα ανίκανο” για να τον εμπιστευτούν για την διαχείριση της οικονομίας της χώρας.


Μάλιστα, κατά την άποψη του κ. Κέλνερ, η πανωλεθρία των Εργατικών στις κάλπες θα προσομοιάζει με αυτή των εκλογών του 1983, όταν το κόμμα υπέστη συντριβή από τους Συντηρητικούς της Μάργκαρετ Θάτσερ.



Πηγή: capital.gr

Leave a comment