Αθλητικά

Nations League: Στον τελικό η Ολλανδία! «Λύγισε» στην παράταση την Αγγλία

https://eladanews.gr/sport-2/nations-league-ston-teliko-i-ollandia-lyghise-stin-paratasi-tin-aghghlia?5851 EladaNews.gr
Nations League: Στον τελικό η Ολλανδία! «Λύγισε» στην παράταση την Αγγλία

Η Ολλανδία επικράτησε με 3-1 της Αγγλίας στην παράταση (1-1 η κανονική διάρκεια) και προκρίθηκε στον τελικό του Nations League, όπου και θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία για ένα "εισιτήριο" στα προκριματικά του Euro 2020.


Μετά από ένα εξαιρετικό ματς, η Ολλανδία κατάφερε να «λυγίσει» την Αγγλία στα ημιτελικά του Nations League και με δύο γκολ του Πρόμις στην παράταση να πάρει την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό της νεοσύστατης διοργάνωσης.


Απόλυτος πρωταγωνιστής στην κανονική διάρκεια του αγώνα ήταν το παιδί «θαύμα» του Άγιαξ, ο 19χρονος Ματέις Ντε Λιχτ, ο οποίος στο 32′ έκανε σοβαρό λάθος στην άμυνα των «οράνιε» και στη συνέχεια ανέτρεψε τον Ράσφορντ, για να κάνει ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1-0 από τη βούλα του πέναλτι.


Στο 73′ όμως, πήρε το «αίμα» του πίσω, καθώς με ωραία κεφαλιά από κόρνερ του Ντεπάι, ισοφάρισε για την ομάδα του σε 1-1 και έστειλε το ματς στην παράταση, παρότι και οι δύο ομάδες έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για δεύτερο γκολ. Η Αγγλία είχε και δοκάρι μάλιστα στις καθυστερήσεις σε σουτ του Στέρλινγκ.


Το παιχνίδι κρίθηκε τελικά στην παράταση από ένα λάθος του Στόουνς, το οποίο και επέτρεψε στον Πρόμες να κάνει το 2-1 στο 97′, με τη βοήθεια και του Γουόκερ.


Τα «τρία λιοντάρια» δεν κατάφεραν να αντιδράσουν και έτσι ο ίδιος παίκτης έβαλε και το… κερασάκι στην τούρτα της πρόκρισης, κάνοντας το 3-1 στον 114ο λεπτό του αγώνα, για να στείλει την Ολλανδία στον τελικό του Nations League, όπου και θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο.





Πηγή: newsit.gr

Leave a comment