Πολιτική

Δ. Τζανακόπουλος: Πολιτικό το ζήτημα της διαφθοράς

https://eladanews.gr/politics/d-tzanakopoylos-politiko-to-zitima-tis-diafthoras-2?7696 EladaNews.gr
Δ. Τζανακόπουλος: Πολιτικό το ζήτημα της διαφθοράς

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς σ’ όλα τα φλέγοντα ζητήματα.


Αναφερόμενος στην απόφαση για τη μη περικοπή των συντάξεων, υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση «εδώ και πάρα πολύ καιρό έλεγε πως το μέτρο δεν είναι διαρθρωτικό και συνεπώς, αχρείαστο από τη στιγμή που η οικονομία επιτυγχάνει τον στόχο για πλεόνασμα 3,5%».


Στο πλαίσιο αυτό, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, παρέθεσε όλα τα θετικά μέτρα του προϋπολογισμού και επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, κατηγορώντας τη Ν.Δ. ότι «διαστρεβλώνει τα στοιχεία της πραγματικότητας που δεν τη βολεύουν».


Επανέλαβε δε, ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει ένα νέο πρόγραμμα ενίσχυσης και βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών, ενώ όσον αφορά τη μείωση του αφορολόγητου, παρατήρησε ότι «η Ν.Δ. δεν μπορεί να μας κατηγορεί, γιατί την (σ.σ. τη μείωση) έχει ήδη περιλάβει στο πρόγραμμά της».


Ειδική μνεία έκανε και στο σχέδιο της ΤτΕ για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα ζήτημα, το οποίο χρήζει προσοχής στη διαχείριση και στον τρόπο κατάθεσης των σχετικών προτάσεων.


Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη σκανδαλογία, σημειώνοντας με νόημα ότι το ζήτημα της διαφθοράς είναι πολιτικό, ενώ όσον αφορά το θέμα της καθαρίστριας με το πλαστό απολυτήριο δημοτικού, κάλεσε τους δικαστές να κινούνται με την αρχή της επιείκειας, όταν προκύπτει «ζήτημα ηθικής απαξίας».


Τέλος, για τη συμφωνία Εκκλησίας-Πολιτείας, δεσμεύτηκε για τη μέριμνα της κυβέρνησης ως προς τη διασφάλιση της μισθοδοσίας των κληρικών και επέμεινε στην ανάγκη συνέχισης του διαλόγου. «Εμείς επιχειρούμε να επαναφέρουμε στην ατζέντα του διαλόγου την πρόταση συμφωνίας στο σύνολό της» ξεκαθάρισε, προτού καταλήξει.


naftemporiki.gr


Πηγή: naftemporiki.gr

Leave a comment