Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: Φόρους, ψέματα, Πρέσπες και διχασμό θα θυμούνται οι πολίτες από τον Αλ. Τσίπρα

https://eladanews.gr/politics/k-mitsotakis-foroys-psemata-prespes-kai-dikhasmo-tha-thimountai-oi-polites-apo-ton-al-tsipra?6626 EladaNews.gr
Κ. Μητσοτάκης: Φόρους, ψέματα, Πρέσπες και διχασμό θα θυμούνται οι πολίτες από τον Αλ. Τσίπρα

Δριμεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ξάνθη, τονίζοντας πως στις ευρωεκλογές δεν υπάρχει χώρος για χαλαρή ψήφο.


Κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση των ΝΟ.Δ.Ε. Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε πως ό,τι και να γίνει 26 Μαΐου θα στηθούν τουλάχιστον τρεις κάλπες: Ευρωεκλογές, περιφερειακές, δημοτικές. "Αν ο κ. Τσίπρας επιλέξει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές τον Οκτώβριο, είναι δικαίωμά του, το μόνο που θα κάνει είναι να παρατείνει λίγο ακόμα το προδιαγεγραμμένο πολιτικό του τέλος. Δεν έχει ο κ. Τσίπρας μέλλον, έχει τελειώσει ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ, και το γνωρίζει καλά" πρόσθεσε.


Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ειδικότερα πως στην κάλπη των ευρωεκλογών οι πολίτες θα κάνουν δύο πράγματα: "Θα στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα αποδοκιμασίας στη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη Μεταπολίτευση και μετά. Αλλά θα στείλουν και ένα μήνυμα εμπιστοσύνης στη νέα ανανεωμένη Νέα Δημοκρατία ως τη μόνη δύναμη η οποία μπορεί να οδηγήσει τον τόπο στην έξοδο από την κρίση".


Όπως υπογράμμισε, δεν υπάρχει χώρος σε αυτές τις εκλογές για χαλαρή ψήφο, δεν υπάρχουν εύκολες, ανέξοδες επιλογές σε μικρότερα κόμματα διαμαρτυρίας. Εξήγησε πως το διακύβευμα είναι πάρα πολύ σημαντικό: "Η κάλπη των ευρωεκλογών, εκτός από την ανάγκη να εκλέξουμε τους καλύτερους ευρωβουλευτές, θα στείλει και ξεκάθαρα πολιτικά μηνύματα. Θα στείλει ένα μήνυμα ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να είναι ισχυρή σε μία Ευρώπη που αλλάζει. Να είναι ισχυρή, εντός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, το οποίο θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις της επόμενης περιόδου".


Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ν.Δ., οι λόγοι για τους οποίους οι συμπολίτες μας θα αποδοκιμάσουν τον κ. Τσίπρα είναι προφανείς:


"Λέω συχνά ότι τέσσερα πράγματα θα θυμούνται οι Έλληνες πολίτες από τον κ. Τσίπρα. Το πρώτο είναι ότι τους κορόιδεψε, τους ενέπαιξε, τους εξαπάτησε, άλλα τους είπε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου και του Ιανουαρίου και άλλα τελικά έκανε. Το δεύτερο που θα θυμούνται είναι ότι σας έπνιξε όλους στους φόρους και στις εισφορές. Έλιωσε, διέλυσε τη μεσαία τάξη για να μπορεί να μοιράζει λίγα επιδόματα σε κομματικούς του φίλους. Το τρίτο, που θα θυμούνται -και λυπάμαι που το λέω αυτό γιατί είναι μια εξέλιξη πολύ άσχημη για τη χώρα- είναι ότι ο κ. Τσίπρας θα μείνει στην ιστορία ως ο άνθρωπος που υπέγραψε τη Συμφωνία των Πρεσπών. Που είπε "ναι” εκεί που ο Κώστας Καραμανλής στο Βουκουρέστι είχε πει "όχι”. Εκεί που 6 Πρωθυπουργοί είχαν πει "όχι”, δεν δέχτηκαν ποτέ να αναγνωρίσει η Ελλάδα "μακεδονική” εθνότητα και "μακεδονική” γλώσσα".


Το τέταρτο που θα θυμόμαστε από τον κ. Τσίπρα, συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, είναι αυτή την αφόρητη και άκρως προσβλητική για το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου προσπάθεια να διχάσει τους Έλληνες. Όπως είπε, αν ο κ. Τσίπρας ήταν πραγματικά υπερήφανος για το έργο του και αν είχε σχέδιο για την επόμενη μέρα της Ελλάδας δεν θα αναλωνόταν σε προσωπικές επιθέσεις εναντίον μου. Δεν θα χρησιμοποιούσε όλο το παρασύστημα του Μαξίμου στο να πετάει λάσπη και να στήνει θεωρίες συνομωσίας και σκευωρίες.


Συνοψίζοντας, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: "Τέσσερα πράγματα θα θυμάστε, λοιπόν, από τον κ. Τσίπρα: φόροι, ψέματα, Πρέσπες και διχασμός".


Αναφερόμενος ειδικότερα στις προτεραιότητες της Ν.Δ. για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διαβεβαίωσε πως το κόμμα του έχει ένα συνολικό σχέδιο για τον πρωτογενή τομέα. Όπως είπε, εκτός από τις οριζόντιες πολιτικές που θα εφαρμόσουμε, να ολοκληρώσουμε και μια σειρά από βασικά έργα υποδομής, τα οποία τα χρειάζεται ο πρωτογενής τομέας, προκειμένου πράγματι να είναι ανταγωνιστικός. Ανέφερε ακόμη πως θα δοθούν περισσότερα κίνητρα για σχήματα συνεργασίας, τα οποία θα αυξάνουν την κρίσιμη μάζα και τη δυνατότητα των αγροτών να συνεργαστούν.


Σημείωσε επίσης πως η ΝΔ έχει σχέδιο για τουρισμό 12 μήνες τον χρόνο.


Μίλησε ακόμη για την ανάγκη παραγωγικών επενδύσεων, τονίζοντας πως η ΝΔ θέλει να δώσει τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις, όταν μπαίνουν σε μια βιομηχανική περιοχή, να μην χρειάζονται καμία πρόσθετη αδειοδότηση. Η ίδια η βιομηχανική περιοχή θα μεριμνά για την αδειοδότηση και η επιχείρηση η οποία εντάσσεται σε αυτή, θα μπορεί να ξεκινάει πολύ γρήγορα την παραγωγική της δραστηριότητα, ανέφερε.


Σε ό,τι αφορά την ενέργεια, είπε πως στόχος είναι το φυσικό αέριο να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερες πόλεις της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.


Υπογράμμισε επίσης πως με συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη να γίνει ένα πραγματικό διαμετακομιστικό κέντρο, μια πύλη εισόδου για προϊόντα που μπορεί να έρχονται από την Ασία μέχρι την Αφρική για να τροφοδοτήσουν στη συνέχεια τις αγορές της Ευρώπης.


Αναφερόμενος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αφού κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι "χάσαμε μια ευκαιρία λόγω των ιδεοληψιών των σημερινών κυβερνώντων να μπορέσουμε να αλλάξουμε το άρθρο 16 για να μπορέσουμε επιτέλους στη χώρα μας να αποκτήσουμε μη κρατικά και -γιατί όχι- ιδιωτικά πανεπιστήμια", τόνισε πως "αυτό αυξάνει την ευθύνη μας να στηρίξουμε τα δημόσια πανεπιστήμια". Όπως είπε, "και εδώ, η Θράκη, η Ανατολική Μακεδονία θα γίνει ένα κέντρο περιφερειακής εκπαιδευτικής ανάπτυξης. Και, ναι, θα στηρίξουμε και τη νομική σχολή στην Κομοτηνή".


Πηγή: capital.gr

Leave a comment