Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: Μόνο ένα καθαρό αποτέλεσμα το βράδυ της Κυριακής θα φέρει καθαρή λύση

https://eladanews.gr/politics/k-mitsotakis-mono-ena-katharo-apotelesma-to-vradi-tis-kiriakis-tha-ferei-kathari-lysi?5975 EladaNews.gr
Κ. Μητσοτάκης: Μόνο ένα καθαρό αποτέλεσμα το βράδυ της Κυριακής θα φέρει καθαρή λύση

Στο μεγάλο δίλημμα της κάλπης που ανοίγει σε δύο εικοσιτετράωρα εστίασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην τελευταία προεκλογική του παρέμβαση, έστειλε και πάλι μήνυμα ενότητας και πανστρατιάς σε ολόκληρη την κοινωνία, αποτυπώνοντας το θετικό του λόγο για το "αύριο" της χώρας.


"Η ψήφος της Κυριακής είναι βαριά. Με την ψήφο μας επιλέγουμε την αλήθεια ή το ψέμα. Την προκοπή ή την ταπείνωση. Την ενότητα ή το διχασμό. Την Κυριακή ψηφίζουμε για το ποια Ελλάδα θέλουμε. Σε αυτές τις εκλογές δεν έχουν θέση χαλαρές ψήφοι ή χαμένες ψήφοι σε κόμματα που δε θα έχουν ουσιαστικό ρόλο την επόμενη ημέρα. Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειράματα. Για ίσες αποστάσεις. Το δίλημμα είναι σαφές. Ή με τη Νέα Δημοκρατία του αύριο ή με το ΣΥΡΙΖΑ του χθες", επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποίησε, εκ νέου, άνοιγμα στους ψηφοφόρους του Κινήματος Αλλαγής, του Ποταμιού και τους απογοητευμένους με το ΣΥΡΙΖΑ. "Το αύριο μας θέλει όλους μαζί. Πάνω και πέρα από παλιές διαφορές", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του κ. Μητσοτάκη. "Δε συμφωνούμε σε όλα. Όμως, συμφωνούμε στα μεγάλα και αυτό έχει σημασία. Κανένας δεν πρέπει να μείνει σπίτι του. Καμία ψήφος δεν πρέπει να ξοδευτεί σε λάθος κατεύθυνση. Μόνο ένα καθαρό αποτέλεσμα το βράδυ της Κυριακής θα φέρει καθαρή λύση. Και δε θέλω να υπάρχει την Κυριακή καμία αμφιβολία ότι η μεγάλη πολιτική αλλαγή έχει ξεκινήσει", συμπλήρωσε.


Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέδειξε τη στρατηγική της οδού Πειραιώς για την ανάπτυξη. "Μόνο αυτή θα φέρει καλύτερους μισθούς και καλύτερες συντάξεις. Θα δίνουμε διπλάσιες αυξήσεις σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους και αυτό θα γίνεται συνέχεια. Όχι την τελευταία στιγμή", σημείωσε και έφερε στο προσκήνιο τους τέσσερις κεντρικούς στόχους της "γαλάζιας" στρατηγικής. "Καταργούμε αμέσως τη μείωση του αφορολόγητου που μόνος του ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μειώνουμε τη φορολογία για όλους", τόνισε και εστίασε:


-Στη μείωση του πρώτου φορολογικού συντελεστή από 22%σήμερα, στο 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ.


-Στο αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.


-Στην ενίσχυση 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννιέται.


-Στη μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από το 28% σήμερα στο 20%, μέσα σε δύο χρόνια και στα μερίσματα από το 10% στο 5% αμέσως.


-Στη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% μέσα σε δύο χρόνια.


-Στους συντελεστές ΦΠΑ 11% και 22% αντί για 13% και 24% σήμερα.


-Έβαλα πάνω από όλα το καλό της χώρας μας.


Στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε ιδιαίτερα στη συμφωνία των Πρεσπών.


"Μακεδόνες νιώθουν όλοι οι Έλληνες, μετά τη συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε "μακεδονική" ταυτότητα, εθνότητα και γλώσσα στους γείτονες. Είπε ναι, εκεί που όλοι οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί είπαν όχι. Έβαλε το εθνικό συμφέρον στη ζυγαριά των δικών του επιδιώξεων. Στάθηκα απέναντι στο λάθος του ΣΥΡΙΖΑ, που πήγε να διχάσει τους Έλληνες. Διαφώνησα ακόμα και με ισχυρούς Ευρωπαίους που με πίεζαν για τους δικούς τους λόγους. Έγινα δυσάρεστος σε κάποιους, γιατί έβαλα πάνω από όλα το καλό της χώρας μας. Είπα όχι. Αυτό έπρεπε και αυτό έκανα, γιατί αυτό είναι το καθήκον μου. Όπως καθήκον μου είναι τώρα να προστατεύσω τη χώρα μου από τις αρνητικές επιπτώσεις μίας κακής συμφωνίας. Θα χαράξουμε ένα αναπτυξιακό σχέδιο για τον ελληνικό Βορρά. Κρατώ πάντα ενεργό το δικαίωμα του βέτο στο δρόμο των γειτόνων μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


"Το ίδιο ισχύει και για την Αλβανία. Θα προστατεύσω τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας. Κι αν αυτά δε γίνουν σεβαστά να ξεχάσει η Αλβανία την ευρωπαϊκή της πορεία. Θα επιδιώξω με όλες μου τις δυνάμεις τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων. Θα αγωνιστώ στην Ευρώπη για την προστασία των συνόρων μας. Η Ελλάδα θα σταματήσει να είναι ξέφραγο αμπέλι. Η ΝΔ είναι η μεγάλη πατριωτική παράταξη. Όποιος νοιάζεται για τη χώρα, πρέπει να δώσει δυνατή ψήφο στη Νέα Δημοκρατία", τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε, μεταξύ άλλων:


-Από τη ΔΕΘ μίλησα για πρώτη φορά για μία συμφωνία αλήθειας. Την τήρησα και την τηρώ. Παρουσίασα τους στόχους μας για μία οικονομία με λιγότερους φόρους, περισσότερες επενδύσεις, νέες δουλειές. Για ένα κράτος που θα προστατεύει τους πολίτες. Μίλησα για μία σύγχρονη δημόσια εκπαίδευση. Για ένα κράτος Δικαίου, με θεσμούς που θα λειτουργούν αποτελεσματικά. Μίλησα για αλληλεγγύη. Μέσα από μία καλή δημόσια υγεία. Μαζί θα πετύχουμε αυτούς τους στόχους.


-Η χώρα σήμερα ζητάει μία μεγάλη πολιτική αλλαγή. Για αυτό την Κυριακή ψηφίζουμε ΝΔ. Είναι ώρα ευθύνης. Η Νέα Δημοκρατία ενώνει τις δυνάμεις της. Η σημερινή ΝΔ είναι ενωμένη και ανανεωμένη. Έκανα πράξη την αξιοκρατία και τις ίσες ευκαιρίες. Ζητώ τη στήριξή σας, για να ενώσω τους Έλληνες. Για να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά.


-Τα δικά μας έργα δεν είναι ούτε ζωγραφιστά σε μουσαμάδες, ούτε θα τα καμαρώνουμε σε ένα ακίνητο βαγόνι. Είναι βαθιά προσβλητικό αυτό που κάνουν οι κυβερνώντες στους Θεσσαλονικείς.


-Οι Έλληνες παίρνουν το μέλλον στα χέρια τους. Την Κυριακή θα γράψουμε τη δική μας ξεχωριστή ιστορία. Την Κυριακή θα κάνουμε το πρώτο βήμα για την πολιτική αλλαγή.



Πηγή: capital.gr

Leave a comment