Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: Στις 26 Μαΐου θα γράψουμε τον πρόλογο μίας νέας εποχής για τη χώρα

https://eladanews.gr/politics/k-mitsotakis-stis-26-maioy-tha-ghrapsoyme-ton-prologho-mias-neas-epokhis-ghia-ti-khwra?6261 EladaNews.gr
Κ. Μητσοτάκης: Στις 26 Μαΐου θα γράψουμε τον πρόλογο μίας νέας εποχής για τη χώρα

"Όλα αυτά τα χρόνια πολεμήσαμε ενάντια στο λαϊκισμό. Σήμερα είμαστε έτοιμοι να τους κερδίσουμε μία για πάντα. Να τους κατατροπώσουμε". Με αυτή τη φράση, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έδειξε το δρόμο προς τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου και την πολιτική αλλαγή στη χώρα. Παράλληλα, στην ομιλία του στο Ζάππειο Μέγαρο και στην εκδήλωση για την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του υποψήφιου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Μάνφρεντ Βέμπερ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε μήνυμα προς όλους τους πολίτες ότι η ψήφος της 26ης Μαΐου είναι ψήφος ευθύνης. "Στις 26 Μαΐου θα γράψουμε τον πρόλογο μίας νέας εποχής για τη χώρα. Δε χωρούν επιπόλαιες επιλογές", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του.


Απέναντι στην πόλωση που επιδιώκει η Κουμουνδούρου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έφερε στην πρώτη γραμμή την κομβική έννοια της ενότητας, ως το μέσο εκείνο που θα εγγυηθεί τη μετάβαση σε μία καλύτερη εποχή για όλους τους πολίτες. "Η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ, όσο περνούν οι ημέρες θα γίνεται χειρότερη. Θα ακουστούν ξανά ψέματα. Όπως, είμαι σίγουρος, ότι θα αναβιώσει το "ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν”. Όμως, στη Δημοκρατία κανείς δεν τελειώνει. Εμείς είμαστε εδώ, για να ξεκινήσουμε το ταξίδι με όλους τους Έλληνες", σημείωσε.


"Οι κάλπες της 26ης Μαΐου θα είναι η πρώτη ευκαιρία για τους Έλληνες όχι μόνο να επιλέξουν τους καλύτερους ευρωβουλευτές, αλλά να απαντήσουν στα ψέματα, τους φόρους, το διχασμό, τον εθνικό κατήφορο, αλλά και στην ταπείνωση που ένιωσαν με το εθνικό σφάλμα των Πρεσπών. Σε όλα αυτά θα απαντήσουν με δύο λέξεις. Ως εδώ. Και με μία ψήφο στη Νέα Δημοκρατία για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη σήμερα η χώρα", συμπλήρωσε.


Αιχμηρός στάθηκε ο κ. Μητσοτάκης κατά του πρωθυπουργού, απαντώντας στην επιχείρηση του Μαξίμου να εμφανίσει τον κ. Βέμπερ ως δήθεν αντίπαλο της Ελλάδας.


"Ο κ. Τσίπρας το κάνει αυτό, γιατί ο κ. Βέμπερ είχε αντιταχθεί στο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί στάθηκε απέναντι στις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ που θα έβγαζαν τη χώρα μας από το ευρώ. Ο κ. Βέμπερ γνωρίζει από πρώτο χέρι τι πήγε να κάνει ο κ. Τσίπρας στην Ελλάδα. Όσα ψέματα και να πει η αλήθεια υπάρχει. Και λέει ότι ο κ. Βέμπερ τάσσεται υπέρ προστασίας και της φύλαξης των συνόρων μας, με ευθύνη της Ευρώπης. Ότι στηρίζει το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, όπως και την προοπτική να μειωθούν τα δυσβάσταχτα πρωτογενή πλεονάσματα. Το οικονομικό μας πρόγραμμα, σε συνδυασμό με τις επενδύσεις και τις νέες θέσεις εργασίας, θα μας δώσει τη δυνατότητα να αναπτυχθούμε γρήγορα. Το κλειδί το μέλλον είναι η οικονομία. Και οι Έλληνες έχουν κάθε λόγο να βρεθεί σε μία κορυφαία θέση ένας φίλος της Ελλάδας, ένας συμπαραστάτης της ΝΔ", επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ άλλων, τόνισε:


-Δε θέλουμε μόνο να αλλάξουμε την Ελλάδα. Θέλουμε να συνεισφέρουμε και στο κοινό ευρωπαϊκό μας μέλλον. Θέλουμε μία Ευρώπη που θα έχει ηγέτες ειλικρινείς. Όπως ο κ. Βέμπερ, που θα ηγηθεί της Ευρώπης.


-Στις 26 Μαΐου οι πολίτες θα κάνουν τη Νέα Δημοκρατία και πάλι πρωταγωνίστρια. Και το ΕΛΚ την πρώτη δύναμη στην Ευρώπη.


-Η απειλή του λαϊκισμού σκιάζει την Ευρώπη. Κι αν δεν το αντιμετωπίσει μπορεί να μετατραπεί σε μία κλειστή και φοβική ήπειρο. Ταυτόχρονα, οφείλει να απαντήσει και σε μονόπλευρα δόγματα που απειλούν το κοινό οικονομικό μας βήμα. Να αποδειχθεί ισχυρή στις αρχές της Δημοκρατίας και του κράτους Δικαίου. Η Ευρώπη πρέπει να ανταποκριθεί στο όραμα των λαών για δίκαιη ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη. Οι πολίτες θέλουν μία Ευρώπη που δεν αφήνει κανένα στο περιθώριο.


-Απέναντι σε αυτές τις προκλήσεις, εμείς στη ΝΔ, εμείς στο ΕΛΚ έχουμε σταθερή πυξίδα. Θέλουμε την Ευρώπη της ελευθερίας, της Δημοκρατίας και της αλληλεγγύης. Θέλουμε μία Ευρώπη που θα προτάξει την κοινωνική της συνοχή. Μόνο μία Ευρώπη ενωμένη θα ανακτήσει τον πρωταγωνιστικό της ρόλο σε παγκόσμιο επίπεδο.


-Οι προτεραιότητες της ΝΔ τέμνονται με τις προτεραιότητες του ΕΛΚ. Προτεραιότητά μας δε θα πάψει ποτέ να είναι η προστασία των συνόρων μας. Θα διεκδικήσουμε με τη στήριξη του κ. Βέμπερ, τους αναγκαίους πόρους όχι μόνο ως ισότιμοι εταίροι, αλλά και με βάση τις ιδιαιτερότητές μας.



Πηγή: capital.gr

Leave a comment