Πολιτική

Μήνυμα Μητσοτάκη: Τα άβατα με την κυβέρνηση της Ν.Δ. θα τελειώσουν

https://eladanews.gr/politics/minima-mitsotaki-ta-avata-me-tin-kivernisi-tis-nd-tha-teleiwsoyn?6364 EladaNews.gr
Μήνυμα Μητσοτάκη: Τα άβατα με την κυβέρνηση της Ν.Δ. θα τελειώσουν

Επισημαίνοντας ότι όλοι οι πολίτες αναζητούν σήμερα το πώς η Ελλάδα θα ξαναγίνει κανονική χώρα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, εστίασε στις έννοιες-κλειδί της "ευθύνης” και της "αλληλεγγύης”, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση "Ελλάδα 2021-Ατζέντα για την ελευθερία και την ευημερία” που διοργανώνει το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών. Παράλληλα, έστειλε ηχηρά μηνύματα, με το βλέμμα στραμμένο στο κομβικό σημείο της ασφάλειας, βάλλοντας κατά της κυβέρνησης Τσίπρα, την οποία εγκάλεσε για ανεπάρκεια και ανευθυνότητα, που έχει αφήσει βαθιά αποτυπώματα.


"Είναι απαίτηση όλων των Ελλήνων να μπει τέλος σε αυτό το καθεστώς της ανομίας. Και αυτή η κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι των Εξαρχείων έχει ξεφύγει τελείως. Το άβατο έχει κάνει αβίωτη τη ζωή των κατοίκων. Έχει έρθει η ώρα όλη η κοινωνία να πει ως εδώ”, τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Χαρακτήρισε, δε, την ασφάλεια ως απόλυτη προτεραιότητα για τη "γαλάζια” παράταξη και επανέλαβε τις δεσμεύσεις του. "Τα άβατα με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα τελειώσουν. Όπως και το άσυλο. Θα καταργηθεί. Δε θα αλλάξει. Και το Πανεπιστήμιο θα αντιμετωπίζεται όπως όλοι οι ελεύθεροι χώροι. Θα καταργήσουμε το νόμο Παρασκευόπουλου, που απελευθέρωσε χιλιάδες εγκληματίες. Διαχωρισμός κρατουμένων με τους σκληρούς ποινικούς και τρομοκράτες που θα μπουν σε φυλακές υψίστης ασφαλείας. Θα επανιδρύσουμε την ομάδα Δέλτα. Θα ενισχύσουμε την ομάδα ΔΙΑΣ. Δεν αρκεί να μένουμε απλά στην καταδίκη. Ερχόμαστε με συγκεκριμένες προτάσεις. Το πεδίο της ασφάλειας θα είναι το πρώτο που θα δοκιμαστεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας”, σημείωσε.


Ο κ. Μητσοτάκης, με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis, σχολίασε πως η δυσοσμία των σκανδάλων δεν κρύβεται όση λάσπη κι αν πετάει η κυβέρνηση. "Το κράτος βούλιαξε την οικονομία. Φτωχοποιεί τους πολίτες. Τους οδηγεί να γίνουν κομματικοί πελάτες, έναντι κάποιου επιδόματος. Οι αυτόκλητοι προοδευτικοί αποδεικνύονται οπαδοί της συντήρησης ρακοσυλλέκτες του πιο γκρίζου παρελθόντος. Η ελευθερία και η αλληλεγγύη αποτυπώνουν τη μεγάλη διαφορά μας από το ΣΥΡΙΖΑ. Δε μπορεί να υπάρχει πραγματική δημόσια Παιδεία χωρίς ίσες ευκαιρίες. Δε μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς επιχειρηματικότητα. Επιχειρηματικότητα χωρίς δίκαιη φορολογία. Δεν υπάρχει ατομική προκοπή χωρίς κίνητρα και επιβράβευση της προσπάθειας. Καμία κοινωνία δεν προχωρά, με πολίτες στο περιθώριο”, τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προανήγγειλε ότι το πρώτο πρότυπο σχολείο που θα ιδρύσει η "γαλάζια” κυβέρνηση θα είναι στη Δυτική Αθήνα. Στο Περιστέρι.


Αναδεικνύοντας τη σημασία που δίνει η Νέα Δημοκρατία στο εργαλείο του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστρεψε το βλέμμα του στις προσεχείς εκλογές, λέγοντας πως θα αναμετρηθούν η αλήθεια με το ψέμα, η πρόοδος με την καθήλωση και ο εκσυγχρονισμός με την καθυστέρηση. "Οι κάλπες που έρχονται θα είναι μία μεγάλη πρόκληση για τη σύγχρονη προοδευτική φιλελεύθερη σκέψη. Η χώρα έχει ανάγκη από ένα νέο ξεκίνημα”, επεσήμανε.



Πηγή: capital.gr

Leave a comment