Πολιτική

ΝΔ: Κυβέρνηση "αποσύνθεσης και κυνισμού"

https://eladanews.gr/politics/nd-kivernisi-aposynthesis-kai-kinismou-2?7970 EladaNews.gr
ΝΔ: Κυβέρνηση "αποσύνθεσης και κυνισμού"

Του Δημήτρη Γκάτσιου


"Κυνικός συνεταιρισμός εξουσίας". Με τη φράση αυτή, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έδωσε ακόμα μία διάσταση στο ασφυκτικό πρεσάρισμα που ασκεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συγκυβέρνηση. Τη στιγμή που Μέγαρο Μαξίμου και πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επιδίδονται σε ασκήσεις αγχωτικής ισορροπίας ανάμεσα στη…Σκύλλα του διαζυγίου με τον Νίκο Κοτζιά και στη…Χάρυβδη της ολοένα πιο πολύπλοκης σχέσης με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, η οδός Πειραιώς καταδεικνύει συνεχώς την "υποκρισία" μεταξύ των δύο εταίρων. Η πίεση προς την πλευρά του Πάνου Καμμένου είναι ασφυκτική, όσο οι ΑΝΕΛ…περπατούν στην ημέρα της πολιτικής Μαρμότας και οι αιχμές για σημεία παρακμής, τα οποία κρατούν τη χώρα σε περιδίνηση δίνουν και παίρνουν.


"Όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα δημιουργούν μια συνολική εικόνα πολιτικής παρακμής. Υπουργοί λένε πρωτοφανή πράγματα ο ένας για τον άλλο. Ενώ η κυβέρνηση πολιτεύεται με κυνισμό και διγλωσσία. Ο συγκυβερνήτης απειλεί ότι θα ρίξει μία κυβέρνηση στην οποία ταυτόχρονα δίνει χρόνο για να ολοκληρώσει το εγχείρημα για το οποίο λέει ότι θα την ρίξει. Αυτό παραπέμπει σε έναν κυνικό συνεταιρισμό εξουσίας. Όλα αυτά σε μια βαριά κοινωνικοοικονομική ατμόσφαιρα όπου η υπερφορολόγηση φέρνει φτωχοποίηση και η γενίκευση της ανομίας προκαλεί παντού ανασφάλεια", ήταν η αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος από το βήμα της εκδήλωσης για την Ανώτατη Εκπαίδευση έστρεψε το βλέμμα του στα τεκταινόμενα στην ενδοοικογενειακό μοτίβο των ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων, συνδέοντάς τα με την ανάγκη της άμεσης πολιτικής αλλαγής.


Στην οδό Πειραιώς, στελέχη επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου εκπέμπει στο σύνολό της μία εικόνα αποσύνθεσης. Μία εικόνα παρακμής, την οποία, όπως σχολιάζουν, ο μόνος που κάνει ότι δεν την καταλαβαίνει είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός.


"Ο κ. Κοτζιάς κατηγορήθηκε από τον κ. Καμμένο ότι έβαλε χέρι στα απόρρητα κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών και αντί ο κ. Τσίπρας να ζητήσει από τον υπουργό Άμυνας στοιχεία, ουσιαστικά άδειασε τον πρώην πλέον υπουργό Εξωτερικών, αποδεχόμενος προφανώς την τόσο σοβαρή καταγγελία. Στη συνέχεια ο κ. Κοτζιάς έστειλε επιστολή παραίτησης στον κ. Τσίπρα αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχει και εκείνος στοιχεία για τον κ. Καμμένο και προκάλεσε τον πρωθυπουργό να τη δημοσιοποιήσει. Ο κ. Τσίπρας όμως το αρνήθηκε με την αστεία δικαιολογία ότι η επιστολή έγραφε αυστηρά προσωπική. Οι πολίτες πρέπει να μάθουν την αλήθεια. Η επιστολή παραίτησης ενός υπουργού δεν είναι προσωπικό ραβασάκι του πρωθυπουργό. Εφόσον ο κ. Τσίπρας αρνείται να δώσει την επιστολή στη δημοσιότητα, γιατί κάτι προφανώς φοβάται, οφείλει πλέον να το κάνει ο κ. Κοτζιάς. Εάν δε το κάνει, σημαίνει ότι και εκείνος θέλει να κρύψει κάτι από τους πολίτες", τονίζουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η πρόθεση των "γαλάζιων" είναι εμφανής.


Σε ένα χρόνο πολιτικά πυκνό, σε ένα χρόνο έντονης αποδόμησης του οικοσυστήματος ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων και με τα "όπλα" να είναι όλα στην πρώτη γραμμή της φαρέτρας, η Νέα Δημοκρατία στοχοποιεί συνεχώς τους κυρίους Τσίπρα, Καμμένο και Κοτζιά, επιμένοντας να αναδεικνύει τον…κυβερνητικό παραλογισμό.


Σε χρόνο παράλληλο, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εστιάζει στην αυξανόμενη προκλητικότητα της Άγκυρας, εγκαλώντας την κυβέρνηση ότι καλλιεργεί εδώ και καιρό μία άκριτη υπεραισιοδοξία για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, για εντελώς ακατανόητους λόγους.


"Το κάνει αυτό, ενώ οι διμερείς σχέσεις με την Άγκυρα βρίσκονται σε μία εξαιρετικά κρίσιμη καμπή, καθώς εδώ και πολλούς μήνες χαρακτηρίζονται από την διαρκώς κλιμακούμενη παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Και χθες προστέθηκε και η πρόσκληση του Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών με τις προκλητικές δηλώσεις του τελευταίου που επανέφεραν την απαράδεκτη λογική του "casus belli" κατά της Ελλάδας σε περίπτωση άσκησης των νομίμων κυριαρχικών δικαιωμάτων της. Εμείς χαρακτηρίσαμε όχι μόνο επιπόλαιο, αλλά και αδικαιολόγητα πρόχειρο τον τρόπο που έγινε η σχετική ανακοίνωση του Νίκου Κοτζιά. Όχι μόνον γιατί δε νοείται τόσο σημαντικές επιλογές να ανακοινώνονται στο πόδι από κάποιον που έχει ήδη αποπεμφθεί από το υπουργείο του. Αλλά γιατί στην εξωτερική πολιτική τόσο σοβαρές αποφάσεις δεν προαναγγέλλονται, αλλά υλοποιούνται όταν έχουν τύχει προηγουμένως διεξοδικής προετοιμασίας ακόμη και για τυχόν αντιδράσεις που θα προκαλέσουν", σημειώνουν στην οδό Πειραιώς. Με την αιχμή, λοιπόν, πως ο Νίκος Κοτζιάς "πέταξε μία φωτοβολίδα, για να ικανοποιήσει το υπερεγώ του την οποία προφανώς δεν γνώριζε ούτε καν Αλέξης Τσίπρας", η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να ζητάει…εδώ και τώρα ενημέρωση για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Μένει να φανεί τι θα πράξει πλέον η κυβέρνηση.


Πηγή: capital.gr


Leave a comment