Ε.Ε

Πηγές ιταλικού ΥΠΟΙΚ: Επετεύχθη «τεχνική συμφωνία» ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην Κομισιόν

https://eladanews.gr/eu/pighes-italikou-ypik-epeteukhthi-tekhniki-simfonia-anamesa-stin-kivernisi-kai-stin-komision?7455 EladaNews.gr
Πηγές ιταλικού ΥΠΟΙΚ: Επετεύχθη «τεχνική συμφωνία» ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην Κομισιόν

Πηγές του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι επιτεύχθηκε «τεχνική συμφωνία» ανάμεσα στην κυβέρνηση Κόντε και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως μεταδίδουν όλα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Η συμφωνία, με δημόσιο έλλειμμα της Ιταλίας για το 2019 πιθανότατα στο 2,04% του ΑΕΠ, αναμένεται να επισημοποιηθεί αύριο, μετά το τελικό «πράσινο φως» των Βρυξελλών.


Το ιταλικό υπουργείο οικονομικών, πάντως, αναφέρει η «τελευταία λέξη», ανήκει στους Ευρωπαίους επιτρόπους.


Αν όλα ολοκληρωθούν χωρίς προβλήματα, η Κομισιόν αναμένεται να μην ζητήσει την ενεργοποίηση της διαδικασίας κυρώσεων σε βάρος της Ιταλίας, για υπερβολικό έλλειμμα.


Πηγή: kathimerini.gr

Leave a comment