Πολιτική

Ταραχή στην Κυβέρνηση για τον "κλεφτοπόλεμο" Καμμένου- Κοτζιά

https://eladanews.gr/politics/tarakhi-stin-kivernisi-ghia-ton-kleftopolemo-kammenoy-kotzia-2?7945 EladaNews.gr
Ταραχή στην Κυβέρνηση για τον "κλεφτοπόλεμο" Καμμένου- Κοτζιά

Της Νίκης Ζορμπά


Μέρες επί ημερών ο Πρωθυπουργός παρακολουθεί σιωπηρά να εκτυλίσσεται δημόσια ένας "διάλογος" μεταξύ Κοτζιά και Καμμένου, με τον πρώην υπουργό να καταγγέλλει ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε στο υπουργικό Συμβούλιο πως η Κυβέρνηση χρηματίζεται από τον Σόρος και τον υπουργό Εθνικής Αμύνης και εταίρο του κ. Τσίπρα, να αλαλάζει περί "πιστολιών" της διαπλοκής, δείχνοντας προς τη μεριά του πρώην ΥΠΕΞ.


Κι ενώ η αντιπολίτευση κλιμάκωνε τις αντιδράσεις της και έφτασε χθες (Παρασκευή) μέχρι τον Άρειο Πάγο για τις καταγγελίες Καμμένου όπως τις αποτύπωσε ο Νίκος Κοτζιάς, ο Πάνος Καμμένος ωσάν να του ήρθε επιφοίτηση με χρονοκαθυστέρηση ημερών, μέσω του προσφιλούς του twitter, αποφάσισε να διαψεύσει τον πρώην ΥΠΕΞ.


Κόντρας συνέχεια


"Επειδή τα ορφανά του Σημίτη μετά τη παραζάλη τους από προφυλάκιση Παπαντωνίου έχουν επιδοθεί σε επιχείρηση αντιπερισπασμού πόνου , εδώ και 48 ώρες αναπαράγουν δήθεν αναφορά μου στο υπουργικό για 50 εκ € του Σόρος στην κυβέρνηση είναι ψευδές απόδειξη τα πρακτικά και οι παρόντες".


Στους …παρόντες, ο Πάνος Καμμένος προσμέτρησε τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος είχε δώσει νωρίτερα συνέντευξη δηλώνοντας ότι "Δεν έχω ακούσει εγώ τον Καμμένο να λέει τέτοια πράγματα", επί της ουσίας, διαψεύδοντας τον Νίκο Κοτζιά.


Η διάψευση στον Νίκο Κοτζιά πάντως ήταν μετά μεγάλης ευγένειας από τον κ. Σπίρτζη που έσπευσε να προσθέσει πως "Ο Νίκος Κοτζιάς είναι ένας πνευματικός άνθρωπος, τον αγαπάμε πάρα πολύ".


Λίγο μετά τη συνέντευξή του πάντως και αφού ο Πάνος Καμμένος τον επικαλέστηκε, ο Χρήστος Σπίρτζης έσπευσε να διευκρινίσει μέσω τουίτερ πως "Όταν κάποιος λέει "δεν άκουσα", ούτε διαψεύδει, ούτε επιβεβαιώνει οτιδήποτε. Απλά, δεν άκουσε.", σχεδόν …αδειάζοντας τον Πάνο Καμμένο ο οποίος τον επικαλέστηκε για μάρτυρα.


Το βράδυ, εκτυλίχθηκαν και νέα επεισόδια: Ο Πάνος Καμμένος έβγαλε στη "σέντρα" προσωπικά τον Νίκο Κοτζιά, διευκρινίζοντας πως "ποτέ δεν ειπώθηκε ότι 50 εκατ. πήρε η κυβέρνηση από τον Σόρος. Αναφέρθηκα στον Σόρος σε σχέση με συνεργασία του Υπουργείου Εξωτερικών με εταιρεία έκδοσης βίζα, που δεν είχε καμία σχέση με την κυβέρνηση".


Ενώ "κύκλοι" Κοτζιά άφηναν υπόνοιες περί διαγραφής των πρακτικών του υπουργικού συμβουλίοτ.


Το εάν σήκωσε για μια ακόμη φορά το τηλέφωνο ο Αλέξης Τσίπρας καλώντας τον εταίρο του να παρέμβει για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, δεν επιβεβαιώνεται από τα "κεντρικά" της Κυβέρνησης μεν αλλά δεν θα είναι ούτε η πρώτη – και πιθανότατα ούτε η τελευταία φορά- που θα αναγκαστεί να το πράξει, όσο αυτή η υπο διάλυση συμμαχία προχωράει στον δρόμο προς τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις κάλπες.


Σε τεντωμένο σκοινί


Το επιμύθιο του "κλεφτοπόλεμου" μεταξύ Κοτζιά- Καμμένου προκαλεί έντονη ανησυχία και στον ΣΥΡΙΖΑ: Για πόσο , ως πότε και με τι τίμημα για το κυβερνών κόμμα θα μπορέσει να συνεχιστεί αυτή η κυβέρνηση που μοιάζει με χαλασμένη ορχήστρα , όταν τα φάλτσα της ηχούν πια στο πανελλήνιο χωρίς να τηρούνται εν πολλοίς ούτε καν τα προσχήματα.


Είναι κοινό μυστικό ότι εντός της Κουμουνδούρου πυκνώνουν πλέον οι φωνές που ζητούν από τον Αλέξη Τσίπρα να τελειώνει με τον …ψεκασμένο Πάνο Καμμένο μήπως και διασώσουν ό,τι διασώζεται μετά από 3,5 χρόνια αγαστούς μαζί του, συνεργασίας.


Ο φιλοκυβερνητικός τύπος έχει δείξει εξάλλου δις τα δόντια του προς τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Εθνικής Αμύνης ( πρόσφατα η Εφημερίδα των Συντακτών και μόλις την Παρασκευή η Αυγή), καταγράφοντας προδήλως τον έντονο προβληματισμό που καταγράφεται εντός του κόμματος.


Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται απρόθυμος- για την ώρα τουλάχιστον – να κάνει δεκτές τις σχετικές εισηγήσεις και παίζει "άμυνα" προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις περί κυβέρνησης "κουρελού".


Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει η Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ με ατζέντα τη Συνταγματική Αναθεώρηση, την οικονομία, τη διαφθορά κλπ, όπου ευελπιστούν σε κόμμα και κυβέρνηση ότι οι καραδασμοί θα απορροφηθούν και η θα αλλάξει η ατζέντα της επικαιρότητας με έμφαση στα φιλοκοινωνικά νομοσχέδια που θα φέρει η Κυβέρνηση ( αρχής γενομένης πιθανότατα από τα αναδρομικά και τη νέα ρύθμιση για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό), ενώ θα δοθεί και "μάχη" να κρατηθεί υψηλά το θέμα Γ. Παπαντωνίου και της "διαφθοράς του παλιού πολιτικού συστήματος".


Τζανακόπουλος: Δεν υπάρχει κατηγορία καμμένου για χρηματισμό


Στο μεταξύ , να παρέμβει "πυροσβεστικά" στην άγρια κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ Π. Καμμένου και Ν. Κοτζιά με τα "σκάγια" να παίρνουν και την Κυβέρνηση, επιχείρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ενώ παράλληλα πέρασε στην αντεπίθεση χαρακτηρίζοντας την Κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου, ως μια από τις πιο "διεφθαρμένες κυβερνήσεις".


Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο κ. Τζανακόπουλος χθες, αφενός ξεκαθάρισε ότι τα πρακτικά του υπουργικού Συμβουλίου είναι απόρρητα μεν αλλά υπάρχει η διαδικασία αποχαρακτηρισμού τους, εάν χρειαστεί.


Στο δια ταύτα του "καυγά" Καμμένου- Κοτζιά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε καταρχήν ότι ουδέποτε ο Καμμένος ισχυρίστηκε στο υπουργικό Συμβούλιο ότι χρηματίστηκε κυβέρνηση ή υπουργός ενώ σε ό,τι αφορά τις συμβάσεις του ΥΠΕΞ ( σ.σ που βρίσκονται στο στόχαστρο του Πάνου Καμμένου), τόνισε πως σε όλες τις συμβάσεις που υπέγραψε το ΥΠΕΞ τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, διευκρινίζοντας πως αυτό ισχύει για όλες τις συμβάσεις που υπογράφηκαν από την παρούσα κυβέρνηση.


Πηγή: capital.gr

Leave a comment