Οικονομία

Απορρίφθηκαν 2 στις 3 αιτήσεις χρηματοδότησης

https://eladanews.gr/economy/aporrifthikan-2-stis-3-aitiseis-khrimatodotisis-2?7644 EladaNews.gr
Απορρίφθηκαν 2 στις 3 αιτήσεις χρηματοδότησης

της Αλεξάνδρας Γκίτση


Χαμηλή ήταν η συμμετοχή και ακόμη χαμηλότερη ήταν η αποδοχή όσων αιτήθηκαν για ένταξη στη Δράση "Κέντρα Στήριξης της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας" του ΕΠ "Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση", ΕΣΠΑ 2014-2020, προϋπολογισμού 11,3 εκατ. ευρώ.


Συνολικά υποβλήθηκαν 42 αιτήσεις συνολικού προϋπολογισμού 5.327.159,89 ευρώ και τελικά έγιναν αποδεκτές 13 αιτήσεις χρηματοδότησης, συνολικού επιχορηγούμενου προϋπολογισμού 1.650.882,39 ευρώ.


Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Αξιολόγησης και μετά από σχετική απόφαση του υφυπουργού Εργασίας, απορρίφθηκαν 29 πράξεις συνολικού επιχορηγούμενου προϋπολογισμού 3.676.277,50 ευρώ λόγω μη πλήρωσης των τυπικών προϋποθέσεων συμμετοχής ή λόγω εκπροθέσμου υποβολής ενώ δεν αξιολογήθηκαν 2 φάκελοι με συνολικό επιχορηγούμενο προϋπολογισμό 254.000 ευρώ, διότι δεν υπεβλήθη αίτηση χρηματοδότησης στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων.


Βέβαια οι δικαιούχοι των οποίων η αίτηση χρηματοδότησης απορρίφθηκε μπορούν να υποβάλουν ένσταση κατά των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης, εντός 7 εργασίμων ημερών από την επομένη της κοινοποίησης των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων. Η κοινοποίηση έγινε στις 26 Νοεμβρίου.


Όπως αναφερόταν στην πρόκληση σκοπός της δράσης είναι η υποστήριξη της ανάπτυξης του θεσμού της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο), με πρώτο βήμα τη σύσταση από φορείς Κ.ΑΛ.Ο. Κέντρων Στήριξης που θα λειτουργήσουν ως "σημεία ενημέρωσης" για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, ως δομές συμβουλευτικής υποστήριξης κοινωνικών επιχειρηματιών και υποψηφίων κοινωνικών επιχειρηματιών και ως δομές υποστήριξης της δημιουργίας και ανάπτυξης άλλων φορέων Κ.ΑΛ.Ο.


Το ύψος της επιδότησης ανέρχεται σε 127.000 ευρώ ανά δικαιούχο και η συνολική συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη στο ποσό των 11.303.000 ευρώ για τη δημιουργία 89 κέντρων στήριξης ανά την Ελλάδα.


Πηγή: capital.gr

Leave a comment