Οικονομία

Δύο συν μια ρυθμίσεις για χρέη σε Εφορία και Ταμεία

https://eladanews.gr/economy/dyo-sin-mia-rithmiseis-ghia-khrei-se-eforia-kai-tamia?7454 EladaNews.gr
Δύο συν μια ρυθμίσεις για χρέη σε Εφορία και Ταμεία

Στα σκαριά αύξηση των 12 δόσεων της πάγιας ρύθμισης σε έως και 24. Ποιοι θα ωφεληθούν από το νέο διπλό σχήμα εξόφλησης οφειλών σε έως 120 δόσεις. Τα εναλλακτικά σενάρια που ζητήθηκαν από την ΑΑΔΕ και ο Εξωδικαστικός Συμβιβασμός.


Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει ζητήσει από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) να προχωρήσει στην εκπόνηση εναλλακτικών σεναρίων αναφορικά με την αύξηση του πλήθους των δόσεων της πάγιας ρύθμισης οφειλών.


Οι δόσεις ανέρχονται σήμερα σε 12 και μπορούν να αυξηθούν σε έως και 24 στην περίπτωση έκτακτων φόρων (π.χ. κληρονομιές) σε συνδυασμό με αντικειμενική οικονομική δυσκολία του οφειλέτη για ταχύτερη εξόφληση ενώ η ένταξη στην πάγια ρύθμιση μπορεί να γίνει με ηλεκτρονικό τρόπο ανεξάρτητα εάν η οφειλή έχει καταστεί ληξιπρόθεσμη ή όχι.


Σε δηλώσεις της (χθες στην ΕΡΤ) η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου επιβεβαίωσε ότι το υπουργείο εξετάζει αύξηση του πλήθους των δόσεων της πάγιας ρύθμισης η οποία αφορά όλους τους φορολογούμενους.


Η προοπτική αυτή δεν συνδέεται με τα σενάρια τα οποία επίσης τρέχουν και αφορούν μια νέα ρύθμιση σε έως και 120 δόσεις, η οποία θα αφορά επαγγελματίες.


Πηγή: real.gr

Leave a comment