Οικονομία

Στο «κόκκινο» η Wall Street

https://eladanews.gr/economy/sto-kokkino-i-wall-street?6388 EladaNews.gr
Στο «κόκκινο» η Wall Street

Δασμοί και παγκόσμια οικονομία -με το ΔΝΤ να αναθεωρεί επί τα χείρω τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη- έριξαν τη Wall Street, με τον S&P στη μεγαλύτερη ενδοσυνεδριακή πτώση των δύο τελευταίων εβδομάδων. Aρνητικά πρόσημα και για Dow Jones και Nasdaq.


Πιο αναλυτικά, ο Dow Jones έκλεισε στις 26.150,58 μονάδες, μειωμένος κατά 190,44 μονάδες ή -0,72%.


Και ο δείκτης Nasdaq κινήθηκε πτωτικά, φτάνοντας τις 7.909,28 μονάδες, με μείωση 44,61 μονάδων ή -0,56%.


Ο δείκτης Standard & Poor's 500 μειώθηκε κατά 17,57 μονάδες (-0,61%) και έκλεισε στις 2.878,2 μονάδες.


Οι ΗΠΑ απείλησαν να επιβάλουν δασμούς σε εκατοντάδες ευρωπαϊκά αγαθά, ως αντίποινα στις επιδοτήσεις που έχουν δοθεί στην Airbus. Στο μεταξύ, Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση προετοιμάζεται να δώσει τη δική της απάντηση. Η κλιμάκωση των εντάσεων στο παγκόσμιο εμπόριο έπληξαν κυρίως τις μετοχές του βιομηχανικού κλάδου, αλλά τον κλάδο ενέργειας και πρώτων υλών.


Και οι τρεις δείκτες στη Wall Street κινήθηκαν σε αρνητικό έδαφος, με τον τεχνολογικό Nasdaq να βρίσκει στήριγμα στην άνοδο της Apple. H έναρξη της περιόδου ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου θα αποτελέσει την επόμενη δοκιμασία για τη Wall Street, με τους αναλυτές να αναμένουν πτώση 2,5% της κερδοφορίας των εταιρειών του S&P 500 στο τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου


Πηγή: naftemporiki.gr

Leave a comment